18.5 C
București
27 mai, 2024

Un câine pierdut s-a întors acasă după o călătorie de 241 km pe gheaţă în Marea Bering

Un ciobănesc australian în vârstă de un an a făcut o călătorie eroică prin 241 km de gheaţă în Marea Bering, în care a fost muşcat de o focă sau de un urs polar înainte de a se întoarce în siguranţă la casa sa din Alaska.

Sursa foto: AP

Mandy Iworrigan, stăpâna lui Nanuq, care locuieşte în Gambell, Alaska, şi familia ei vizitau, luna trecută, Savoonga, o altă comunitate de pe insula St Lawrence din strâmtoarea Bering, când Nanuq a dispărut împreună cu celălalt câine al familiei, Starlight, a relatat Anchorage Daily News.

Starlight a apărut câteva săptămâni mai târziu, dar Nanuq, care înseamnă urs polar în limba yupik siberiană, nu a fost găsit nicăieri.

La aproximativ o lună de la dispariţia lui Nanuq, oamenii din oraşul Wales, situat la 241 km de Savoonga, pe coasta vestică a Alaskăi, au început să posteze pe internet fotografii cu un câine pierdut.

„Tata mi-a trimis un mesaj şi mi-a spus: „, a spus Iworrigan.

Ea şi-a activat contul de Facebook pentru a vedea dacă ar putea fi câinele ei. „Am zis: ‘”, a spus ea.

Călătoria lui Nanuq va rămâne probabil pentru totdeauna un mister.

„Nu am nicio idee de ce a ajuns în Ţara Galilor. Poate că gheaţa s-a deplasat în timp ce el vâna”, a spus Iworrigan.

Câinele a fost dus acasă cu un zbor charter care transporta atleţi pentru turneul olimpic al unor tineri din Bering Strait.

Cu excepţia unui picior umflat, cu urme mari de muşcături ale unui animal neidentificat, Nanuq era într-o stare de sănătate destul de bună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 11:18

astăzi, 11:17

astăzi, 10:45

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/un-caine-pierdut-s-a-intors-acasa-dupa-o-calatorie-de-241-km-pe-gheata-in-marea-bering-21793987

Ultimă oră

Același autor