23.9 C
București
29 martie, 2024

Un cadavru descoperit într-un apartament din Capitală, dovedit a fi al unei…

LIVE UPDATE

Un cadavru descoperit într-un apartament din Capitală, dovedit a fi al unei minore. Mama fetei, reținută în Spania

UPDATE, ora 12:20: Mama fetei ucise a fost reținută, în această dimineață, de autoritățile spaniole.

Principalul suspect pentru săvârșirea crimei, concubinul femeii, nu a fost încă găsit.

Bărbatul este dat în urmărire internațională.

Tatăl fetei ucise este audiat, la această oră.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că, în urma expertizei genetice efectuate de INML, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuinţe din Sectorul 4 al Capitalei, este o fată de 12 ani.

„La data de 06.06.2023, în baza concluziilor expertizei genetice judiciare efectuate de Institutul Naţional de Criminalistică, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuinţe din municipiul Bucureşti, Sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei”, a transmis Parchetul într-un comunicat de presă.

În măsura în care vor fi obţinute şi alte date relevante pentru anchetă, acestea vor fi făcute publice dacă se va considera necesar.

Precizările vin după ce, luni, informaţiile difuzate în spaţiul public indicau că ar fi vorba despre o femeie.

„La data de 03.06.2023, poliţiştii Secţiei 16 au fost sesizaţi de proprietarul unui apartament din municipiul Bucureşti, Sector 4, cu privire la faptul că, după plecarea unor chiriaşi, a găsit în lada canapelei un sac din plastic, ce emană un miros de putrefacţie. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor. În datele de 3 şi 4.06.2023, procurorul criminalist, poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri şi cei din cadrul Serviciului Criminalistic au efectuat cercetarea la faţa locului, fiind ridicate mai multe mijloace de probă ce urmează a fi valorificate în cauză”, informa Parchetul cu o zi în urmă.

Tot pe 3 iunie, sacul din plastic a fost transportat la INML, unde a fost desfăcut, constatându-se că „în interior se afla cadavrul unei persoane de sex femeiesc, aflat în stare de putrefacţie. Autopsia medico-legală a stabilit că moartea persoanei neidentificate, de sex femeiesc, a fost violentă”.

Urmărește România Liberă pe

Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.

Să dăruiești cafea cuiva special poate fi un moment cu însemnătate, care va rămâne și după ce trece euforia cafeinei. Este un gest mic,…

West Ham United a cucerit trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri seara,…

Minele smulse din rădăcini și împrăștiate de apele care se revarsă în aval de la barajul Kahovka, care s-a rupt, în zone întinse din…

Sursa: https://romanialibera.ro/social/eveniment/un-cadavru-descoperit-intr-un-apartament-din-capitala-dovedit-a-fi-al-unei-minore/

Ultimă oră

Același autor