1 C
București
9 decembrie, 2023

UE a ajuns la un acord pentru a aborda crizele în domeniul migraţiei şi azilului

Statele membre ale UE au ajuns la un acord cu privire la revizuirea normelor privind răspunsul la creşterea migraţiei ilegale, scrie BBC.

Acordul a fost încheiat după săptămâni de negocieri privind mecanismul de criză al UE şi după o creştere bruscă a numărului de sosiri pe insula italiană Lampedusa.

Conform planului, ţările care se confruntă cu o situaţie de criză vor putea solicita „contribuţii de solidaritate” din partea altor state.

Cancelarul german Olaf Scholz a vorbit despre un „punct de cotitură istoric”.

Presiunea pentru un acord pan-european a crescut în ultimul timp, din cauza creşterii puternice a numărului de refugiaţi şi migranţi care traversează Mediterana spre Europa. Aproape 190.000 de migranţi au ajuns pe ţărmurile din sudul Europei, dintre care 133.000 în Italia, în timp ce cel puţin 2.500 ar fi murit încercând să ajungă acolo, potrivit cifrelor ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

ieri, 23:49

ieri, 23:44

ieri, 22:50

ieri, 23:23

ieri, 16:51

ieri, 16:12

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/ue-a-ajuns-la-un-acord-pentru-a-aborda-crizele-in-domeniul-migratiei-si-azilului-22146473

Ultimă oră

Același autor