12.2 C
București
24 octombrie, 2024

Turcia atacă ţinte ale militanţilor kurzi din Irak şi Siria în urma atentatului terorist

Forţele aeriene ale Turciei au lovit miercuri ţinte ale militanţilor kurzi în Irak şi Siria, într-o ripostă aparentă la un atacul de la o companie de apărare de stat cheie în urma căruia au murit cinci persoane şi alte peste 20 au fost rănite, potrivit AP News.

Ministerul Apărării a declarat că mai mult de 30 de ţinte au fost „distruse” în ofensiva aeriană, fără a oferi detalii cu privire la locaţiile care au fost lovite. Acesta a afirmat că au fost luate „tot felul de măsuri de precauţie” pentru a preveni afectarea civililor.

Atacul a avut loc la câteva ore după ce presupuşi militanţi kurzi au detonat explozibili şi

. Cei doi atacatori – un bărbat şi o femeie – au fost de asemenea ucişi, a declarat ministrul de interne Ali Yerlikaya. Cel puţin 22 de persoane, inclusiv şapte membri ai personalului de securitate, au fost rănite în timpul atacului.

Yerlikaya a declarat că se crede că Partidul Muncitorilor din Kurdistan, sau PKK, se află în spatele atacului de la compania de apărare. Ministrul Apărării, Yasar Guler, a arătat, de asemenea, cu degetul spre PKK.

„Le dăm acestor ticăloşi ai PKK pedeapsa pe care o merită de fiecare dată. Dar niciodată nu le vine mintea la cap”, a spus Guler. „Îi vom urmări până când ultimul terorist va fi eliminat”.

Turcia efectuează în mod regulat lovituri aeriene împotriva PKK – care are un punct de sprijin în Irak – şi împotriva unui grup de miliţie kurdă din Siria care este afiliat militanţilor.

Nu a existat nicio declaraţie din partea PKK.

Gruparea Stat Islamic şi extremiştii de stânga au comis, de asemenea, atacuri în trecut în Turcia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 08:38

astăzi, 08:35

astăzi, 07:54

astăzi, 07:45

astăzi, 07:12

astăzi, 00:17

astăzi, 07:22

astăzi, 07:07

astăzi, 06:53

astăzi, 06:47

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/turcia-ataca-tinte-ale-militantilor-kurzi-din-irak-si-siria-in-urma-atentatului-terorist-22524080

Ultimă oră

Același autor