31 C
București
14 iulie, 2024

Tribunalul Constanţa va judeca joi contestaţiile depuse la decizia de cercetare a lui Dan Diaconescu în arest la domiciliu

astăzi, 11:12

Tribunalul Constanţa va judeca, joi, contestaţiile depuse la decizia de cercetare a lui Dan Diaconescu în arest la domiciliu, omul de televiziune fiind anchetat pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor, în formă continuată şi folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată. Măsura Judecătoriei Constanţa ca Diaconescu să fie arestat la domiciliu a fost contestată atât de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, cât şi de omul de televiziune.

Tribunalul Constanţa va analiza, joi, atât contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa la decizia ca Dan Diaconescu să fie cercetat în arest la domiciliu, cât şi pe cea depusă de omul de televiziune la aceeaşi măsură. Hotărârea magistraţilor va fi definitivă.

Dan Diaconescu a fost prezent cu propunere de arestare preventivă, la sfârşitul săptămânii trecute, la Judecătoria Constanţa, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor, în formă continuată şi folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa anunţase printr-un comunicat de presă că la data de 15 martie anchetatorii s-au sesizat din oficiu cu privre la săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile.

Astfel, cu ocazia efectuării unei percheziţii informatice asupra unui telefon mobil, într-o altă cauză penală, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost extrase mai multe fişiere audio-video din conţinutul cărora au rezultat indicii cu privire la comiterea unor alte infracţiuni, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

“În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie – noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul D.D., un bărbat în prezent în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300 – 400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că la locuinţa lui Dan Diaconescu din Bucureşti şi la cea din Constanţa au avut loc, joi, două percheziţii.

“Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa din municipiul Bucureşti au fost ridicate mijloace de stocare a unor date informatice, respectiv telefoane mobile, laptopuri, hard diskuri externe şi stickuri de memorie.

În seara de 06.04.2023 bărbatul în cauză a fost ascultat, în calitate de suspect, pentru comiterea, în stare de recidivă postexecutorie, a două infracţiuni de act sexual cu un minor, în formă continuată, şi a cinci infracţiuni de folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată. Cu această ocazie el nu a recunoscut comiterea faptelor imputate. După ascultare, la data de 07.04.2023, ora 00:10, organul de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale a dispus faţă de suspect luarea măsurii preventive a reţinerii, pe o durată de 24 de ore. El a fost încarcerat în Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Judecătoria Constanţa a decis ca Dan Diaconescu să fie arestat la domiciliu, decizie contestată atât de Parchet, cât şi de omul de televiziune.

Sursa: https://www.news.ro/cultura-media/tribunalul-constanta-va-judeca-joi-contestatiile-depuse-la-decizia-de-cercetare-a-lui-dan-diaconescu-in-arest-la-domiciliu-1922401212002023041121093730

Ultimă oră

Același autor