31 C
București
14 iulie, 2024

Trei elevi din România au fost premiaţi la cea mai importantă competiţie de ştiinţă şi inginerie din lume

Trei elevi români au fost premiaţi la International Science and Engineering Fair. Sursa foto: Ioana Moldovan Buscu/Facebook.com

Trei elevi din România au fost premiaţi la International Science and Engineering Fair (

), cea mai importantă şi prestigioasă competiţie de ştiinţă şi inginerie din lume, sub 21 de ani. Faza finală a competiţiei a avut loc la Los Angeles, SUA, scrie

Filip Buşcu, David Ghiberdic şi Rareş Marinescu, elevi la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, au luat premiu la categoria Engineering Technology: Statics and Dynamics.

Ei au inventat şi construit o aripă de avion capabilă să crească manevrabilitatea aeronavelor, să reducă consumul de carburant cu până la 5% şi să inducă proprietăţi de invizibilitate.

Proiectul lor, intitulat Hawk Wing, a fost examinat timp de trei zile de nouă comisii formate din reprezentanţi ai marilor universităţi americane, ai marilor companii de tehnologie şi chiar ai US Army.

Recomandare din top articole

Este pentru prima dată când România a urcat pe podium la International Science and Engineering Fair, în SUA

Regeneron ISEF este considerat în unanimitate de mediul universitar american şi britanic cea mai prestigioasă competiţie STEM din lume, cu mult înaintea olimpiadelor internaţionale de ştiinţe şi este pentru prima dată când România a urcat pe podium.

Filip Buşcu e iniţiatorul şi conducătorul programului spaţial Romanian Orbital Mission, care a dus pe orbita Pământului sateliţii ROM-2 şi ROM-3, primii sateliţi funcţionali ai României.

David Ghiberdic a făcut parte din echipa proiectului ROM-3, iar Rareş Marinescu e multiplu medaliat la olimpiadele internaţionale de fizică.

În prezent, elevii sunt implicaţi în mai multe proiecte din domeniul aerospaţial, printre care un satelit de dimensiuni mari, cu misiuni de cercetare avansată, construit în colaborare cu două mari universităţi americane.

Sursa: https://www.antena3.ro/life/stiinta/elevi-romania-premiati-competitie-stiinta-inginerie-712937.html

Ultimă oră

Același autor