13.5 C
București
4 mai, 2024

Trafic aerian perturbat în Europa, după anunţul controlorilor de trafic din Franţa că intră în grevă

Mai multe aeroporturi din Europa sunt afectate după ce lucrătorii francezi din domeniul controlului traficului aerian anunţaseră că intră în grevă.

Cel mai mare sindicat al angajaţilor din domeniul controlului traficului a renunţat la grevă, însă traficul aerian este în continuare perturbat.

Întârzierile şi anulările de zboruri afectează, joi, zone întinse din Europa, în urma anunţului lucrătorilor francezi din domeniul controlului traficului aerian că intră în grevă. SNCTA, cel mai mare sindicat al controlorilor de trafic aerian din Franţa, a declarat că anulează greva, după ce a ajuns la un acord cu conducerea privind condiţiile de muncă, dar acordul a venit prea târziu pentru a evita perturbarea traficului. În plus, discuţiile nu au fost încă finalizate cu alte sindicate, a declarat Autoritatea aeronautică civilă din Franţa (DGAC), potrivit Reuters.

DGAC a arătat miercuri că a cerut companiilor aeriene să anuleze 75% din zborurile de joi de pe Aeroportul Paris Orly, 55% din zborurile de la Aeroportul Charles de Gaulle şi 65% din zborurile de la Marsilia.

Compania Ryanair avertizase că va trebui să anuleze peste 300 de zboruri, inclusiv din Marea Britanie spre Spania sau spre Italia, ca urmare a grevelor de joi, reînnoind cererea către oficialii Uniunii Europene de a exercita mai multă presiune asupra Franţei pentru a limita impactul acţiunilor sindicale.

„Controlorii de trafic aerian francezi sunt liberi să intre în grevă, este dreptul lor, dar noi ar trebui să anulăm zborurile franceze, nu zborurile care pleacă din Irlanda mergând spre Italia sau zborurile din Germania spre Spania ori din Scandinavia spre Portugalia”, a declarat directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary.

Anulările au venit chiar şi după ce SNCTA, cel mai mare sindicat al controlorilor de trafic aerian din Franţa, a declarat că anulează greva de joi.

„În timp ce retragerea preavizului de grevă poate oferi o oarecare uşurare pentru unii pasageri, natura sa de ultim moment înseamnă că vor exista în continuare perturbări semnificative ale zborurilor în Franţa şi în alte părţi ale Europei”, a declarat Ourania Georgoutsakou, şefa grupului industrial Airlines for Europe.

Pe de altă parte oficialii companiilor aeriene şi-au exprimat îngrijorarea că grevele lucrătorilor din controlul traficului aerian ar putea reprezenta un risc pentru Jocurile Olimpice de la Paris dacă nu se vor încheia înţelegeri în avans.

Având în vedere că se aşteaptă ca peste un milion de călători să intre şi să iasă din Paris în timpul JO, grevele ar putea provoca perturbări majore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/trafic-aerian-perturbat-in-europa-dupa-anuntul-controlorilor-de-trafic-din-franta-ca-intra-in-greva-22356055

Ultimă oră

Același autor