11.5 C
București
17 mai, 2024

Tinerii, ademeniţi cu 15.000 de locuri în tabere

Anul acesta avem peste 15.000 de locuri în tabere, a anunţat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului.

52 afișări

„Primul lucru pe care îl observ când lucrez cu tinerii este motivaţia puternică de a veni cu soluţii simple şi inovatoare la problemele cu care ne confruntăm cu toţii, fie în societate sau administraţie, fie la locul de muncă sau în diverse situaţii de viaţă. Campania Fărăbariere mi-a demonstrat asta. Tinerii ajută tineri. Meritaţi toată aprecierea şi tot sprijinul meu pentru că sunteţi cei care pot aduce schimbarea”, arată ministrul într-un mesaj adresat tinerilor.

Ea anunţă că în acest an vor fi disponibile 15.000 de locuri în tabere pentru tineri şi copii.

„Anul acesta avem peste 15.000 de locuri în tabere – 6.000 locuri în tabere pentru studenţi, 4.000 de locuri pentru tinerii cu dizabilităţi, olimpici, tineri proveniţi din familii monoparentale şi din medii defavorizate, copii orfani cu vârsta între 14 şi 18 ani, în cadrul cărora sunt învăţaţi principalele deprinderi de viaţă. De asemenea, în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, cu sprijinul Direcţiilor Judeţene de Tineret şi Sport şi al Patriarhiei Române, organizăm în acest an cea de-a XV-a ediţie a Programului de Tabere „ARC 2024” unde vor participa copii din Diaspora şi comunităţile istorice”, spune Natalia Intotero.

Ea a amintit de concursul naţional de proiecte de tineret şi studenţi, de creditele Family Start şi Student Invest, dar şi de programul FIV, „program ce ne dorim să fie deblocat şi să demareze cât mai repede”.

De asemenea, în această perioadă, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, organizează etapele de selecţie dosare, interviu şi dezbatere finală pentru selecţia celor doi delegaţi de tineret din cadrul Proiectului „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite”, sesiunea 2024-2025.

Ministrul arată, de asemenea, că Ploieşti – Capitala Tineretului din România 2024 este despre tineri, despre proiecte, despre nevoile tinerilor şi despre a construi împreună pentru generaţiile viitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 13:52

astăzi, 13:39

astăzi, 13:23

astăzi, 11:58

astăzi, 11:29

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/tinerii-ademeniti-cu-15-000-de-locuri-in-tabere-22366943

Ultimă oră

Același autor