18.5 C
București
27 mai, 2024

Tensiuni în Asia: Japonia va construi rachete cu rază lungă de acţiune

Japonia va construi rachete cu rază lungă de acţiune ca urmare a creşterii tensiunilor cu China, potrivit CNN.

Autorităţile din Japonia au anunţat marţi că intenţionează să dezvolte şi să construiască o serie de rachete avansate cu rază lungă de acţiune.

Ministerul japonez al Apărării a semnat deja contracte cu Mitsubishi Heavy Industries (MHI) pentru a dezvolta şi a produce în masă aceste arme în cadrul unui plan care va ţine până în 2027.

Acordurile, în valoare de peste 2,8 miliarde de dolari, urmează mesajului premierului Fumio Kishida din decembrie, care a anunţat că intenţionează să crească cheltuielile pentru apărare.

În acest an, MHI va începe să producă două tipuri de rachete. Este vorba despre rachete ghidate lanate de la sol concepute pentru a ţinti nave pe mare şi rachete hipersonice utilizate pentru apărarea insulelor.

În paralel, MHI va începe să lucreze la versiuni mai avansate ale rachetelor în producţie astfel încât acestea să fie lansate şi de avioane şi vapoare. Site-ul de ştiri din industria de apărare Janes a relatat că versiunea modernizată va avea o rază de acţiune de până la 1.000 de kilometri, de cinci ori mai mare decât cea a versiunii actuale.

Totodată, MHI va începe dezvoltarea de rachete lansate de pe submarine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 14:22

astăzi, 14:20

astăzi, 13:56

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/tensiuni-in-asia-japonia-va-construi-rachete-cu-raza-lunga-de-actiune-21790697

Ultimă oră

Același autor