21.2 C
București
29 martie, 2024

Tânăr din București, reținut: A intrat într-un imobil și i-a dat foc. Prejudiciu de 60.000 de euro

15 Martie 2023, 08:38

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kindel Media Kindel Media)

Un tânăr de 28 de ani a fost reţinut după ce a pătruns într-un imobil din Sectorul 2 şi a declanşat un incendiu.

„La data de 14 martie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Secţia 8 Poliţie au reţinut un bărbat, în vârstă de 28 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi distrugere”, informează un comunicat al DGPMB transmis, miercuri, Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, la data de 13 martie, în jurul orei 16,30, Secţia 8 Poliţie a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că la un imobil din Sectorul 2 a izbucnit un incendiu. Echipajele de pompieri s-au deplasat la faţa locului şi au intervenit în vederea lichidării incendiului.

Prejudiciu de 60.000 de euro

„În urma cercetărilor şi investigaţiilor desfăşurate de poliţiştii Secţiei 8, s-a stabilit că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 28 de ani. Probatoriul administrat a relevat faptul că acesta ar fi pătruns fără drept în incinta imobilului, apoi, folosind o substanţă inflamabilă, ar fi declanşat un incendiu, care a provocat distrugeri la acoperişul şi pereţii casei. Ulterior, incendiul s-a extins la un alt imobil deţinut de persoana vătămată, provocând distrugeri la faţada unui perete”, arată sursa citată.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 60.000 de euro. Bănuitul a fost depistat la scurt timp şi a fost condus la audieri, faţă de acesta fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind dispus controlul judiciar. Cercetările sunt continuate de către Secţia 8 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi distrugere.

20 Martie 2023, 20:16

Sursa: https://www.dcnews.ro/tanar-din-bucuresti-retinut-a-intrat-intr-un-imobil-si-i-a-dat-foc-prejudiciu-de-60-000-de-euro_908778.html

Ultimă oră

Același autor