14.1 C
București
25 aprilie, 2024

Swiatek o învinge pe Haddad Maia şi ajunge în a treia finală de la Roland Garros

Iga Swiatek, numărul unu mondial, va juca peste două zile pentru al patrulea titlu de Grand Slam, şi al treilea la Roland Garros, după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia, cap de serie numărul 14, cu 6-2, 7-6(7), în a doua semifinală de joi, pe terenul Philippe-Chatrier.

Sursa foto: MediafaxFoto

La fel ca în 2020, când a câştigat primul său titlu de Grand Slam, ca număr 54 mondial, fără să fie cap de serie, Swiatek nu a cedat niciun set în drumul spre finală. Sâmbătă, ea o va înfrunta pe cehoaica Karolina Muchova, care a salvat o minge de meci într-o revenire emoţionantă de 3 ore şi 13 minute în faţa Arynei Sabalenka, cap de serie nrumărul 2.

Victoria lui Swiatek, coroborată cu înfrângerea lui Sabalenka, face ca poloneza să îşi păstrele locul de lider mondial în clasament după încheierea Roland Garros, indiferent de rezultatul împotriva lui Muchova.

Deşi a ajuns la 12-0 la seturi după victoria în 2 ore şi 9 minute, Swiatek a fost cel mai aproape de a pierde un set în faţa lui Haddad Maia. Ea a salvat o minge de set în tiebreak-ul setului al doilea, şi a fost prima dată în turneu când a pierdut opt game-uri în cele şase meciuri pe care le-a disputat până acum în aceste două săptămâni.

Haddad Maia, care a învins-o pe Swiatek în trei seturi pe hard vara trecută, la Toronto, a avut un avans de 5-3 în tiebreak şi a avut o şansă de a prelungi meciul la 6-5. Brazilianca s-a impus după un set pierdut în turul al patrulea şi în sferturile de finală, a devenit prima femeie din ţara sa care ajunge în semifinalele Roland Garros. Ea a condus cu 3-1 în setul al doilea şi a avut, de asemenea, trei mingi de break pe serviciul lui Swiatek la 4-4.

După ce a egalat scorul întâlnirilor directe cu Haddad Maia, Swiatek va încerca să facă acelaşi lucru împotriva lui Muchova. Cehoaica a câştigat singura lor întâlnire anterioară cu 4-6, 6-1, 6-4 la Praga, în urmă cu patru ani – când Swiatek avea 17 ani şi se afla pe locul 95 în lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 11:32

astăzi, 11:18

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/swiatek-o-invinge-pe-haddad-maia-si-ajunge-in-a-treia-finala-de-la-roland-garros-21931296

Ultimă oră

Același autor