28 C
București
23 iunie, 2024

Sute de persoane şi zeci de maşini căutate în mai multe ţări europene, găsite în România

Sute de persoane şi zeci de maşini căutate în mai multe ţări europene au fost găsite în România, în ultima săptămână.

În perioada 7 – 13 aprilie, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 537 de persoane, 32 de autovehicule şi 41 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, informează IGPR.

Astfel, au fost localizate, în România, 359 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 11 de mandate europene de arestare, fiind depistate 60 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 154 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 11 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, din România au fost ridicate 31 de documente, au fost găsite 20 de autovehicule şi 2 plăcuţe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 178 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 11 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 22 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor un autovehicul şi 13 documente căutate de autorităţile române.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 13:22

astăzi, 13:17

astăzi, 12:58

ieri, 22:41

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/sute-de-persoane-si-zeci-de-masini-cautate-in-mai-multe-tari-europene-gasite-in-romania-21803052

Ultimă oră

Același autor