17.8 C
București
3 octombrie, 2023

Susţinătorii ucrainenilor protestează faţă de vizita în Brazilia a ministrului rus de Externe

Mai mulţi brazilieni au protestat faţă de vizita în Brazilia a ministrului rus de Externe, potrivit Sky News.

Sosirea în Brazilia a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, a stârnit proteste din partea susţinătorilor Ucrainei.

Aceştia s-au adunat în locuri publice şi au demonstrat purtând pancarte cu mesaje împotriva Rusiei şi a războiului din Ucraina.

Lavrov a discutat luni, la Brasilia, cu omologul său brazilian Mauro Vieira şi urmează să se întâlnească cu preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva.

La sfârşitul săptămânii trecute, Lula a cerut ca un grup de ţări neimplicate în război să medieze un acord de pace, într-o mişcare care a neliniştit Washingtonul.

„Statele Unite trebuie să înceteze să mai încurajeze războiul şi să înceapă să vorbească despre pace”, a declarat Lula în declaraţiile transmise de televiziunea de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 22:27

astăzi, 21:47

astăzi, 16:49

astăzi, 16:46

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/sustinatorii-ucrainenilor-protesteaza-fata-de-vizita-in-brazilia-a-ministrului-rus-de-externe-21804573

Ultimă oră

Același autor