31 C
București
14 iulie, 2024

Suspendarea predării materialelor de vot pentru Primăria Sectorului 1 nu este prevăzută de lege. Circulara BEC și AEP: Activitatea să o desfășurați neîntrerupt până la încheierea procedurilor

11.06.2024 20:41

Inquam Photos / Octav Ganea

BEC și AEP au transmis o circulară comună, în contextul blocajului de la Sectorul 1.

Președintele Biroului Electoral Central, Vasile Bîcu, și președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, au transmis marți, 11 iunie 2024, o circulară către Birourile Electorale de Circumscripție Județeană și Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti, conform unui comunicat de presă.

”Luând în considerare unele aspecte supuse atenției Biroului Electoral Central,

Precizăm că suspendarea activității de predare a materialelor rezultate în urma procesului electoral și a activității de centralizare a rezultatelor constituie o procedură excepțională, neprevăzută de legislația electorală.

Astfel, dacă aceste activități au fost deja suspendate la nivelul unor circumscripții în cursul zilei de 10.06.2024, vă rugăm ca, la reluarea operațiunilor, activitatea să o desfășurați neîntrerupt până la încheierea procedurilor de centralizare a rezultatelor.

Vă rugăm să procedați la comunicarea prezentei circulare către birourile electorale de circumscripție din aria dumneavoastră de competență teritorială”, le-au transmis președintele Biroului Electoral Central, Vasile Bîcu, și președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, președinților Birourilor Electorale de Circumscripție Județeană și Biroului Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti, arată sursa citată.

11 iun 2024, 20:15

Sursa: https://www.dcnews.ro/suspendarea-predarii-materialelor-de-vot-pentru-primaria-sectorului-1-nu-este-prevazuta-de-lege-circulara-bec-si-aep-activitatea-sa-o-desfasurati-neintrerupt-pana-la-incheierea-procedurilor_962344.html

Ultimă oră

Același autor