19.6 C
București
16 mai, 2024

SUA au constatat că 5 unităţi militare israeliene au comis încălcări grave ale drepturilor omului

Departamentul de Stat al SUA a constatat că cinci unităţi militare israeliene au comis încălcări grave ale drepturilor omului înainte de războiul din Gaza.

Departamentul de Stat al SUA a anunţat luni că cinci unităţi ale armatei israeliene sunt responsabile de încălcări grave ale drepturilor omului în incidente care au avut loc în afara Fâşiei Gaza, înainte de izbucnirea conflictului dintre Israel şi Hamas în octombrie.

„Am găsit cinci unităţi israeliene responsabile pentru incidente individuale de încălcări grave ale drepturilor omului. Toate acestea au fost incidente cu mult înainte de 7 octombrie şi niciunul nu a avut loc în Gaza”, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Vedant Patel, citat de Reuters.

„Patru dintre aceste unităţi au remediat aceste probleme. Pentru o unitate continuăm să avem consultări şi angajamente cu guvernul Israelului”, a mai spus Patel.

Conduita militară a Israelului a fost supusă unui control din ce în ce mai atent de către SUA de la începerea atacurilor în Gaza, în urma agresiunii Hamas din Israel, în 7 octombrie anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/sua-au-constatat-ca-5-unitati-militare-israeliene-au-comis-incalcari-grave-ale-drepturilor-omului-22362074

Ultimă oră

Același autor