14.7 C
București
24 octombrie, 2024

Studiu: O mare parte din fructele de mare nu sunt etichetate corect

Un studiu recent arată că unul din cinci produse din fructe de mare sunt etichetate greşit, cea ce creşte riscul de a consuma specii ameninţate, scrie Science Alert care citează The Conversation.

15 afișări

Sursa foto: Pexels

Conform unui studiu recent, o parte semnificativă din fructele de mare vândute la nivel global sunt etichetate greşit, ceea ce poate duce la consumul involuntar de specii pe cale de dispariţie.

Cercetările făcute în Calgary între 2014 şi 2020 au scos la iveală că una din cinci mostre de peşte sau fructe de mare, inclusiv creveţi şi caracatiţă, nu era etichetată corect. Etichetele înşelătoare pot ascunde specii vulnerabile, creând dificultăţi în alegerile etice ale consumatorilor.

Studiul a descoperit că 100% din produsele etichetate erau de fapt specii mai ieftine. Alte cazuri se referă la produse alimentare din somon etichetate greşit ca păstrăv curcubeu şi cod Pacific înlocuite cu cod Atlantic, o specie vulnerabilă.

Etichetarea greşită are implicaţii în ceea ce priveşte conservarea speciilor marine şi asupra sănătăţii publice, iar specialiştii le recomandă consumatorilor să achiziţioneze produse cu specificaţii clare şi să sprijine măsurile legale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 17:59

astăzi, 17:49

astăzi, 17:40

astăzi, 17:15

ieri, 09:55

astăzi, 07:12

astăzi, 00:17

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/studiu-o-mare-parte-din-fructele-de-mare-nu-sunt-etichetate-corect-22524733

Ultimă oră

Același autor