31 C
București
14 iulie, 2024

Spărgători de seifuri, prinși după un jaf în Capitală

Trei bărbați din Timis, care se specializaseră în furturi de seifuri, au fost prinși de polițiști după o faptă similară în Capitală. Indivizii au fost arestați.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul IPJ Timiș cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale București și Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei au destructurat un grup infracțional din Timiș specializat în furturi de

Trei bărbați în vârstă de 36, 40 și 41 de ani, au fost depistați în flagrant după ce au sustras un seif din cadrul unei societăți comerciale din Sectorul 2, București.

Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.

„În fapt, în noaptea de 13.04.2023, în jurul orelor 23:30-00:00, cei trei bărbați au scos din funcțiune sistemul de alarmă prin bruierea și distrugerea acestuia, au pătruns prin efracție, iar din interiorul unei societăți comerciale au sustras un seif cu dimensiunile aproximative 60 /40 cm, pe care l-au urcat într-un autovehicul și au început deplasarea către județul Timiș. În timp ce aceștia se deplasau către un loc sigur pentru forțarea seifului, respectiv în apropierea localității Poiana lui Stânga, aceștia au fost imobilizați și încătușați de polițiștii Brigăzii de Operațiuni Speciale București și predați de îndată polițiștilor de investigații criminale din Timiș, care i-au condus la audieri”, transmite, vineri, Poliția Timiș.

S-a constat că în mașina lor se aflau mai multe dispozitive folosite la comiterea faptei, printre care și un aparat de bruiaj unde GSM și radio, seiful sustras și două recipiente de motorină.

În urma prinderii în flagrant, a fost dispusă extinderea urmăriri penale în dosarul penal aflat în lucru la nivelul Poliției municipiului Timișoara cu privire la această faptă.

Cei trei bărbați au fost prezentați vineri magistraților care au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. De asemenea, vineri seara sunt în desfășurare trei percheziții domiciliare pe raza municipiului Timișoara.

Sursa: https://jurnalul.ro/stiri/justitie/spargatori-seifuri-prinsi-jaf-bucuresti-929202.html

Ultimă oră

Același autor