25 C
București
6 mai, 2024

Sorina Pintea, condamnată la trei ani și șase luni de închisoare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea a fost condamnată la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul în care era acuzată de luare de mită în formă continuată. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Sursa foto: Hepta

Fostul ministru al Sănătății și fost manager al Spitalului de Urgență din Baia Mare,

, a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA în aprilie 2020. Ea este acuzată că ar fi primit mită în sumă de 10.000 de euro și 120.000 de lei în perioada cât a condus unitatea medicală.

Potrivit deciziei, instanța a condamnat-o pe Sorina Pintea la o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare cu executare în regim privativ de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, având ca bază articolele relevante din Codul Penal și Legea nr. 78/2000.

Recomandare din top articole

Pe lângă pedeapsa principală, instanța a interzis exercitarea unor drepturi publice pentru o perioadă de 3 ani, inclusiv dreptul de a fi aleasă în autorități publice sau în alte funcții de stat și de a ocupa funcții de manager în cadrul unor spitale publice. Decizia nu este definitivă și poate fi supusă unei instanțe superioare pentru apel.

Acuzată că a luat mită pe când conducea spitalul din Baia Mare Sorina Pintea a fost trimisă în judecată, în aprilie 2020, de către procurorii

„În baza art. 396 alin. (2) C.proc.pen., cu reţinerea art. 36 alin. (1) C.pen., condamnă inculpata P.S., la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în regim privativ de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 289 alin. (1) C.pen., cu reţinerea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi cu aplicarea art. 35 alin. (1) C.pen.

În temeiul art. 67 alin. (2) C.pen. interzice inculpatei, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat şi de a exercita funcţia de manager în cadrul unui spital public, prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi g) C.pen., pe o durată de 3 ani”, a decis Tribunalul București.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/justitie/sorina-pintea-trei-ani-si-sase-luni-inchisoare-luare-de-mita-decizia-nu-este-definitiva-708080.html

Ultimă oră

Același autor