13.5 C
București
25 aprilie, 2024

Şoferii ar putea rămâne fără permis pentru 6 luni, dacă depăşesc viteza legală cu 100 km/h

20 Martie 2023, 19:24

Facebook Politia Romana

Un proiect de lege depus la Senat prevede ca şoferii care depăşesc viteza legală cu mai mult de 100 km/h să rămână fără permis timp de 6 luni.

Depăşirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h se sancţionează cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile şi majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unei noi fapte similare, potrivit unui proiect legislativ ce are ca obiect modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, adoptat luni de Senat.

Proiectul, iniţiat de parlamentari din tot spectrul politic, are ca obiect modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, „în sensul instituirii pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile – este un nou prag de depăşire a vitezei legale, majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unei noi fapte de depăşire a vitezei legale cu mai mult 100 km/h într-un interval de şase luni, reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului cu privire la depăşirea menţionată, precum şi instituirea confiscării autovehiculului dacă în perioada de şase luni de reţinere a certificatului de înmatriculare/înregistrare, acesta este identificat în trafic”, se precizează în raportul întocmit la comisiile de specialitate.

Potrivit expunerii de motive, modificarea propusă va duce la creşterea gradului de siguranţă rutieră, precum şi la conştientizarea conducătorilor auto că viteza poate avea consecinţe grave asupra vieţii, integrităţii şi sănătăţii personale, a celorlalţi participanţi la traficul rutier, dar şi a celor care se află în apropierea acestuia.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată cu acest proiect, scrie Agerpres.

Bucureştean, prins pe DN2 cu 186 km/h

Un şofer în vârstă de 35 de ani din Bucureşti a fost prins de aparatele radar în timp ce se deplasa pe DN2 (E85) cu 186 km/h, în afara localităţii Poşta Câlnău, informează luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

Şoferul s-a ales cu permisul reţinut pentru 120 de zile.

Tot în judeţul Buzău, un şofer a rămas pieton pentru 90 de zile după ce a fost prins de poliţişti în timp ce îşi conducea autoturismul cu 135 km/h, în localitatea Poşta Câlnău.

În timpul acţiunilor desfăşurate în trafic în weekend, poliţiştii rutieri buzoieni au mai depistat un şofer în vârstă de 29 de ani din comuna Bisoca având o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost transportat la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

20 Martie 2023, 20:16

Sursa: https://www.dcnews.ro/soferii-ar-putea-ramane-fara-permis-pentru-6-luni-daca-depasesc-viteza-legala-cu-100-km-h_909436.html

Ultimă oră

Același autor