11.8 C
București
18 aprilie, 2024

Sindicatele din educaţie cer majorarea veniturilor tuturor angajaţilor cu 25%

Sindicatele din educaţie au anunţat, joi seara, că cer majorarea veniturilor tuturor angajaţilor cu 25% şi salariul la nivelul celui mediu brut pe ţară pentru debutanţi. Protestul continuă.

„Astăzi le-am înaintat poziţia noastră foarte clară: o creştere a veniturilor cu 25%. Sunt liberi să îşi facă calculele necesare şi, bineînţeles, actul normativ prin care să fie stipulat ca şi garanţie că salariul debutantului va fi echivalentul salariului mediu pe economie şi va fi luat în calcul pe viitoarea lege unitară de salarizare”, a declarat liderul Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor.

Acesta a adăugat că sindicatele au făcut „o prezentare” a poziţiei lor, iar autorităţile rămân să analizeze şi să răspundă.

De asemenea, sindicaliştii au respins voucherele acordate profesorilor.

Întrebaţi ce se va întâmpla cu examenele elevilor, liderii de sindicat au răspuns: „în momentul în care guvernul va veni cu o hotărâre foarte clară, cu un răspuns clar la solicitările noastre, atunci colegii noştri vor decide dacă vor suspenda această acţiune sau nu”.

Ei şi-au manifestat speranţa vor fi rechemaţi, vineri, la negocieri.

Referitor la ceea ce spunea premierul, conform căruia a oferit tot ceea ce a putut oferi, liderii de sindicat au declarat că acesta „ar trebui să coboare puţin cu picioarele pe pământ”, eventual să discute direct cu cei din şcoli, „să vadă cât de departe este de realitate”.

Toto sindicaliştii au declarat că numărul angajaţilor din educaţie care au aderat la grevă se apropie de 200.000.

În aceste condiţii, protestul continuă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 19:57

astăzi, 19:52

astăzi, 19:40

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/sindicatele-din-educatie-cer-majorarea-veniturilor-tuturor-angajatilor-cu-25-21900034

Ultimă oră

Același autor