28 C
București
23 iunie, 2024

Sentinţă în Gala Bute: Elena Udrea a fost condamnată definitiv

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni contestaţia depusă de Udrea.

Decizia de luni este definitivă. ICCJ a respins contestaţia formulată de fostul ministru.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 1201/1/2022. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatoarea condamnată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoare, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 85 lei, rămâne în sarcina statului”, scrie în decizia de luni.

Elena Udrea a fost judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute. Ea a părăsit ţara înainte de pronunţarea sentinţei şi a fost prinsă în Bulgaria, lângă graniţa cu Grecia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/sentinta-in-gala-bute-elena-udrea-a-fost-condamnata-definitiv-21712587

Ultimă oră

Același autor