16.1 C
București
19 septembrie, 2024

Șeful Casei de Pensii a fost avansat la București de PNL după ce ar fi bătut o subalternă de a băgat-o în spital

20:35, 10 septembrie 2024

În urmă cu două săptămâni, președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu încerca să convingă sutele de mii de pensionari cărora le-au scăzut pensiile că e bine așa. Considerând că românii sunt proști și numai el e deștept, Baciu explica la cinci zile de la debutul trimiterii deciziilor de recalculare despre pensionarii nemulțumiți:„ Este vorba despre 11.500 de persoane care ni s-au adresat sub diverse forme în această perioadă. Din aceste 11.500 de persoane, am găsit un număr de 1.090 de cazuri în care se impune revizuirea deciziilor de recalculare, reprezentând un procent de 0,024% din aproape 4,6 milioane de decizii pe care le-am emis în prezent. Deci, procentul este foarte, foarte mic”, a susţinut cu tupeu Daniel Baciu.

Desigur că la momentul declarației, cea mai mare parte a decizilor nu fuseseră înmânate pensionarilor și cei cărora li se înmânaseră aveau 45 de zile să le conteste. Deci procentul celor 1090 trebuia calculat din cele 11.500 de contestații adică 9.48%. Baciu a calculat procentul de 0.024% ca și cum de ziua declarației încolo nu va mai fi niciun pensionar nemulțumit.

Acest Baciu a mai sfidat bunul-simț

În anul 2013, pe când era șef de serviciu la Casa de Pensii Dolj, Baciu,după o dispută verbală, ar fi lovit-o destul de rău pe o subalternă, Carmen Udrică, aceasta având nevoie de spitalizare și concediu medical. „Cu toate acestea, Daniel Baciu a rămas în sistem, ca sef al Serviciului Stabiliri Pensii. Se pare că acesta și-a plătit cotizația către liberali, cu care se știa de pe vremea când Daniel Baciu activase la PNL.” scriau jurnaliștii de la

Situația s-a mușamalizat și 9 ani mai tîrziu, Violeta Alexandru fostă PLUS-istă, fostă PNL-istă, actuală USR-istă l-a adus la București. Să ne sfideze și să ne enerveze.

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/seful-casei-de-pensii-a-fost-avansat-la-bucuresti-de-pnl-dupa-ce-ar-fi-batut-o-subalterna-de-a-bagat-o-in-spital/

Ultimă oră

Același autor