12.6 C
București
12 mai, 2024

Secretarul de stat al SUA va face o vizită în Arabia Saudită

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va călători în Arabia Saudită. Vizita va avea loc săptămâna viitoare. Blinken va discuta despre criza din Gaza şi conflictul dintre Israel şi Hamas.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va vizita Arabia Saudită luni şi marţi pentru a se întâlni cu partenerii regionali, potrivit Reuters. Diplomatul american va discuta despre încetarea focului în Gaza şi despre eliberarea ostaticilor israelieni, a anunţat sâmbătă Departamentul de Stat.

„El va discuta despre creşterea recentă a asistenţei umanitare livrate în Gaza şi va sublinia importanţa menţinerii acestei creşteri. De asemenea, Secretarul va sublinia importanţa prevenirii răspândirii conflictului şi va discuta eforturile în curs de a obţine pace şi securitate durabilă în regiune, inclusiv printr-o cale către un stat palestinian independent, cu garanţii de securitate pentru Israel”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, prin intermediul unui comunicat.

Blinken nu are programată o escală în Israel. În timpul vizitei sale de două zile, Blinken va participa la o reuniune ministerială a Consiliului de Cooperare din Golf şi la întâlnirea specială a Forumului Economic Mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

ieri, 20:16

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/secretarul-de-stat-al-sua-va-face-o-vizita-in-arabia-saudita-22360245

Ultimă oră

Același autor