15 C
București
8 septembrie, 2024

Scandal uriaș la admiterea de la Universitatea de Arhitectură din București. Notele a sute de candidați au fost încurcate

Scandal uriaș la Universitatea de Arhitectură din București. Sute de candidați și părinții lor au venit la sediul instituției să ceară explicații după ce notele concurenților la admitere au fost încurcate. Reprezentanții universității vorbesc despre o eroare informatică.

– „ Prima dată am fost admis la buget. Eram pregătit, mi-am anunțat toată familia, totul era frumos. Azi dimineață, când am ajuns în fața facultății am zis să mă opresc să văd rezultatele. Nu am fost anunțat cu nimic și vă imaginați că m-a luat șocul când am văzut că nu am fost admis ”.

-„ Acum două zile am aflat că sunt admisă la taxă. Nu conta, dar măcar eram admisă. Și azi am aflat că sunt respinsă. Acum două zile eram pe poziția 71 și azi sunt pe poziția 422 ”.

-„ Așteptăm să vedem, poate, fiind mulți aici și protestăm, să ni se accepte reevaluarea lucrărilor scrise în baza unei alte comisii și cel mai important al unui barem ”.

Reporter: Ce vi s-a comunicat?

-„ Că nu se va face recorectare, că nu se va da baremul și că, indiferent ce ar fi, nota nu se modifică ”.

Marian Moiceanu, rectorul Universității de Arhitectură „Ion Mincu” : „Comisia de contestații a descoperit, într-adevăr, niște vicii în urma unei transcrieri, erori umane, unei transcrieri într-un tabel care conținea numărul studentului, nota la portofoliu și nota la proba de desen. Rezultatul spunea în felul următor: că existau candidați a căror notă nu era a lor. Am refăcut aceste liste, le-am reverificat împreună cu comisia tehnică și ceea ce am pus astăzi în vitrina universității și pe site-ul universității este lista reală”.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/scandal-urias-la-admiterea-de-la-universitatea-de-arhitectura-din-bucuresti-notele-a-sute-de-candidati-au-fost-incurcate-2870409

Ultimă oră

Același autor