18.5 C
București
27 mai, 2024

Scandal pe camerele de pedeapsă în şcoli | Ce vor păţi elevii cu probleme

Se amplifică scandalul camerelor de pedeapsă în școli pentru elevi. Părinții se opun propunerii făcute de profesori și acceptată de ministrul educației. Ce spun specialiştii.

Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN

Reamintim că măsura pentru camerele de pedeapsă vine după ce un adolescent de 16 ani și-a rănit cu un cuţit o profesoară într-un liceu din Bucureşti.

„Suntem de acord în sensul în care vorbim de un spațiu destinat reeducării și reabilitării. Sub nicio formă să vorbim într-o cheie a pedepsirii.

În aceste camere de reabilitare ar trebui copiii să aibă parte de consilieri, specialiști în domeniu, astfel încât să vină sprijinul lor.

Dacă vorbim de violență extremă, reprezentanți de la Ministerul de Interne, de la Siguranța Școlară, care poate să comunice atât cu el, cât și cu familia.

Dacă vorbim de substanțe interzise de să vorbim de Agenția Națională Antidrog, astfel încât să aibă discuții deschise cu acest copil. Nu e vorba de o cameră de detenție”, a spus Iulian Cristache, preşedinte Federaţia Părinţilor, la Antena 3 CNN.

„Cel care deranjează actul didactic este primit într-o sală. Nu contează care este acea sală, nu contează cum este numită acea sală, că este sală de detenție, că este sală de resurse educaționale, chiar nu are importanță.

Iar acolo, sub supraveghere a unui consilier școlar, se va discuta despre problema pe care a generat-o, astfel încât să conștientizeze că a comis o greșeală. Despre asta discutăm. Nu mă duc și bag copilul la izolator și nu se ocupă nimeni de el.

Pe mine mă interesează să-l conștientizez ca a comis o greșeală și să nu se mai repete greșeala respectivă.

Şcolile trebuie să aibă posibilitatea și bineînțeles, și finanțare a corespunzătoare pentru angajarea consilierilor școlari” , a spus Marius Nistor, Lider Federaţia Spiru Haret la Antena 3 CNN.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/scandal-pe-camerele-de-pedeapsa-in-scoli-propunere-specialisti-elevi-probleme-671341.html

Ultimă oră

Același autor