15 C
București
8 septembrie, 2024

Sabotajul reţelei de transport nu va afecta ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Mesajul primarului Parisului

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a dat asigurări că sabotajul trenurilor de mare viteză aparţinând SNCF, care a afectat grav traficul TGV vineri, nu va interfera cu ceremonia de deschidere.

Sabotajul reţelei de transport nu va afecta ceremonia de deschidere. Mesajul primarului Parisului

Cu aproape 800 000 de călători afectaţi de perturbarea traficului SNCF cu doar câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor, Anne Hidalgo a ţinut să îi liniştească pe cei mai sceptici. Primarul Parisului a declarat că atacul asupra liniilor feroviare de mare viteză nu va avea „niciun impact asupra ceremoniei” de deschidere a Jocurilor Olimpice de vineri seara, „deoarece nu are niciun impact asupra reţelei de transport” din regiunea pariziană.

„Este un sabotaj”, a declarat primarul în limba spaniolă presei, după o întâlnire cu regele Spaniei, Felipe al VI-lea. „Ceea ce s-a întâmplat este inacceptabil, dar nu va avea niciun impact asupra ceremoniei din această seară, deoarece nu va afecta reţeaua de transport din regiunea Île-de-France”, a adăugat ea.

În cursul nopţii de joi spre vineri, SNCF „a fost victima mai multor acte de răutate concomitente care au afectat liniile de mare viteză Atlantic, Nord şi Est”, a anunţat grupul feroviar într-un comunicat de presă.”Incendiile” au fost stabilite în special pentru a „deteriora instalaţiile [sale]”.

Traficul „începe să fie reluat”, a anunţat vineri la prânz ministrul Transporturilor, însă staţiile Montparnasse şi Bordeaux erau încă deosebit de afectate, „un tren din trei” putând circula „până după-amiază”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 21:02

astăzi, 20:53

astăzi, 20:37

astăzi, 19:18

astăzi, 17:01

astăzi, 15:45

astăzi, 20:26

astăzi, 19:32

astăzi, 18:56

astăzi, 17:59

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/sabotajul-retelei-de-transport-nu-va-afecta-ceremonia-de-deschidere-a-jocurilor-olimpice-mesajul-primarului-parisului-22444618

Ultimă oră

Același autor