18.5 C
București
27 mai, 2024

România şi alte 5 ţări europene vor aborda împreună problema importurilor de cereale din Ucraina

Polonia, Bulgaria, Cehia, România, Slovacia şi Ungaria vor aborda împreună, nu separat, problema importurilor de produse agricole din Ucraina.

Vineri a avut loc în format de videoconferinţă întâlnirea miniştrilor agriculturii din Polonia, Bulgaria, Cehia, România, Slovacia şi Ungaria, informează Ministerul Agriculturii.

La videoconferinţă s-a pus în discuţie situaţia creată pe pieţele celor 6 state membre de importul produselor agroalimentare din Ucraina.

„Prin această întâlnire se continuă demersul făcut de Prim Miniştrii din România, Polonia, Slovacia, Ungaria, respectiv preşedintele Bulgariei, care au semnat o scrisoare adresată Preşedintei Comisiei Europene, prin care s-a solicitat luarea unor măsuri concrete în vederea îmbunătăţirii situaţiei. În cadrul videoconferinţei am convenit ca aceste probleme să nu se abordeze separat, ci în mod unitar de către cele şase state membre”, transmite sursa citată.

Participanţii au fost de acord ca experţii să redacteze o informare, agreată la nivel politic, care să fie prezentată atât în cadrul Consiliului de miniştri ai agriculturii din 25 aprilie, cât şi transmisă comisarilor europeni pentru agricultură Janusz Wojciechowski şi respectiv pentru comerţ, Valdis Dombrovskis.

Iniţial Polonia şi ulterior Slovacia au decis să nu mai importe produse agricole din Ucraina, pentru a nu perturba piaţa internă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 15:13

astăzi, 12:44

7 apr 2023

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/romania-si-alte-5-tari-europene-vor-aborda-impreuna-problema-importurilor-de-cereale-din-ucraina-21797864

Ultimă oră

Același autor