22.8 C
București
27 iulie, 2024

România e singura naţională din handbalul feminin prezentă la toate ediţiile Campionatului Mondial

Echipa naţională de handbal feminin a României a obţinut miercuri calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2023. Tricolorele au învins în dublă manşă Portugalia, astfel că România rămâne singura reprezentativă naţională care a fost prezentă la toate ediţiile din istoria competiţiei.

Sursa foto: MediafaxFoto

Campionatul Mondial din 2023 va fi organizat de Norvegia, Danemarca şi Suedia, în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie şi va avea la start 32 de ţări.

După ce în meciul tur România s-a impus fără emoţii cu 35-20, elevele lui Florentin Pera au învins şi în retur, cu scorul de 24-28 (8-13), şi România va fi din nou prezentă la un turneu final de Campionat Mondial.

În ciuda faptului că nu a au forţat, handbalistele române nu au fost conduse niciodată pe tabelă, doar debutul de meci înregistrând două situaţii de egalitate. După ce au condus şi cu 7 goluri, româncele s-au relaxat puţin pe final, obţinând totuşi o victorie confortabilă la 4 goluri diferenţă.

Golghetera meciului retur a fost Lorena Ostase, în condiţiile în care selecţionerul Pera a ales să dea mai multe minute şi garniturii secunde a echipei. Laslo şi Pintea au marcat şi ele câte 4 goluri, în timp ce de la gazde s-a remarcat Marqués Santiago, cu 6 reuşite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/romania-e-singura-nationala-din-handbalul-feminin-prezenta-la-toate-editiile-campionatului-mondial-21792834

Ultimă oră

Același autor