9.5 C
București
marți, 31 ianuarie, 2023

România câştigă procesul la Tribunalul UE în cazul corecţiei financiare pentru plăţi din PNDR

România a câştigat, miercuri, procesul intentat de ţara noastră la Tribunalul Uniunii Europene care a vizat anularea unei decizii a Comisiei Europene prin care au fost aplicate corecţii financiare de 18,7 milioane euro pentru plăţi efectuate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013.

Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au salutat hotărârea de miercuri a Tribunalului Uniunii Europene care a dat câştig de cauză ţării nostre.

Procesul în acest dosar a fost iniţiat de România care a vizat anularea unei decizii a Comisiei Europene prin care au fost aplicate statului român corecţii financiare în cuantum de 18.717.475,08 euro, pentru plăţi efectuate în favoarea bunăstării porcinelor în anii financiari 2017-2019 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013.

În urma demersului, instanţa UE a dat câştig de cauză României şi a anulat decizia atacată în ceea ce priveşte întreaga sumă de 18.717.475,08 euro.

„Hotărârea obţinută este rezultatul foarte bunei colaborări dintre Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Reprezentarea juridică a statului român în cauza T-33/21 a fost asigurată de Ministerul Afacerilor Externe prin Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Echipa de jurişti implicată a fost alcătuită din Emilia Gane, agent guvernamental, Loredana Baţagoi, şef al Serviciului Contencios UE, şi Oana-Cătălina Ichim, diplomat, experţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale asigurând sprijinul tehnic în vederea pregătirii argumentaţiei juridice a României”, transmite MAE.

Hotărârea Tribunalului UE nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 21:14

astăzi, 18:12

astăzi, 14:20

astăzi, 13:56

Sursa: https://www.mediafax.ro/politic/romania-castiga-procesul-la-tribunalul-ue-in-cazul-corectiei-financiare-pentru-plati-din-pndr-21517465

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,877FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
14CititoriConectați-vă

Vaslui Plus