11.5 C
București
17 mai, 2024

Riscă bucureștenii care plătesc parcarea prin SMS să primească AMENDĂ? Precizările de ultimă oră ale CMPB

Publicat: 02/05/2024, 14:26

După ce au apărut informații alarmante potrivit cărora bucureștenii care au plătit parcarea prin SMS riscă să fie buni de plată și amendați, Compania Municipală Parking București SA aplicând autocolante, pe panourile de informații, cu noul număr destinat plăților, reprezentanții CPMB au făcut precizările necesare pentru ca situația să fie pe deplin înțeleasă.

Potrivit CPMB,

este una pentru care nu exista o „opțiune alternativă” pentru bucureșteni. În astfel de condiții, compania a solicitat soluții – performante și mai ieftine – și

„Compania Municipală Parking București SA va acționa întotdeauna în favoarea cetățenilor și nu în favoarea furnizorilor de tehnologie. Având în vedere că metoda de plată prin SMS era singura pentru care nu exista o opțiune alternativă pentru cetățeni, Compania Municipală Parking București SA a solicitat și altor furnizori de tehnologie să ofere soluții cât mai performante și mai ieftine pentru plata parcării prin SMS în București .

În urma ofertelor primite, noi funcționalități pentru soluția de plată prin SMS, au fost asigurate pentru bucureșteni .

În urma introducerii competiției între sistemele și tehnologiile de plată prin SMS, s-au inițiat deja demersurile pentru implementarea unor scăderi de tarife la plata prin SMS. Foarte curând bucureștenii vor putea utiliza metoda de plată a parcării prin SMS cu costuri reduse.

Vă asigurăm că nici un cetățean care plătește parcarea nu va fi amendat din cauza folosirii vreunei metode de plată ”, au transmis reprezentanții CPMB.

Începând cu data de 01.05.2024, CPMB a implementat o opțiune alternativă pentru plata parcării prin SMS

Astfel, începând cu data de 01.05.2024, Compania Municipală Parking București SA a implementat o opțiune alternativă pentru plata parcării prin SMS în București.

Plata contravalorii serviciului public de parcare se poate face prin transmiterea unui SMS la oricare din numerele scurte 7458 și 7576 .

Formatul mesajului text SMS ce poate fi trimis la oricare din cele două numere scurte rămâne neschimbat și este compus din numărul de ore dorit și numărul de înmatriculare, fără spații, linii despărțitoare sau orice alt caracter.

De exemplu, plata serviciului pentru o oră, autovehiculul cu numărul de înmatriculare B777PKG: 1B777PKG.

Se pot plăti 1, 2, 3, 4 ore (prin înlocuirea cifrei de început, respectiv cu 1, 2, 3, 4) sau abonament de o zi.

Formatul mesajului scurt SMS pentru abonament de o zi este: ziB777PKG.

Noi modalități de plată a sancțiunii pentru neplata parcării

Începând cu data de 22.02.2024, mai transmit reprezentanții CPMB, plata penalității datorate cu titlul de daune-interese pentru nerespectarea dispozițiilor legale, conform HCGMB 517/2019, „se poate face cu cardul bancar, prin intermediul aplicației Parking București și prin automatele de plată (parcometre)” .

Tutorialul video de exemplificare a procesului de plata cu cardul bancar, prin intermediul aplicației Parking București poate fi vizualizat

De asemenea, plata penalității se poate face și prin modalitățile deja existente:

cu cardul bancar, fără a fi nevoie de creare de cont sau autentificare, prin ghiseul.ro ;

cu card bancar sau numerar la automatele multifuncționale din orice sucursală BCR.

Contestare „Notă de constatare” și înștiințare de plată

Începând cu data de 21.08.2023, menționează CPMB, contestarea emiterii Notelor de constatare și înștiințare de plată se poate realiza astfel:

în format electronic, prin completarea formularului disponibil la adresa:

Poștal sau direct la sediul societății noastre din Strada Prof. Grigore Cobălcescu nr.8, Sector 1, Mun. București, prin completarea unei

Posesorii autoturismelor electrice și hibride pot beneficia de gratuitate în utilizarea locurilor de parcare publică de utilitate generală

Începând cu 01.01.2023, pentru a beneficia de gratuitate în utilizarea locurilor de parcare publică de utilitate generală de pe teritoriul municipiului București, posesorii autoturismelor electrice și hibride au obligația de a înregistra autoturismul în Registrul informatic al autoturismelor electrice și hibride, ținut de Operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București – Compania Municipală Parking București SA.

Înregistrarea se realizează prin completarea formularului on-line disponibil la adresa:

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare.

Activitatea jurnalistică

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Video –

02 May, 14:39

Sport –

02 May, 14:27

Știri politice –

02 May, 14:26

Ultima oră

02 May, 13:46

Actualitate –

02 May, 13:41

02 May, 12:52

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/risca-bucurestenii-care-platesc-parcarea-prin-sms-sa-primeasca-amenda-precizarile-de-ultima-ora-ale-cmpb-20199607

Ultimă oră

Același autor