31 C
București
14 iulie, 2024

Revoltă în GRECIA în urma unui incendiu pe insula Hydra declanșat de focurile de artificii de pe un iaht

Publicat: 22/06/2024, 19:11

Un incendiu de pădure a fost declanşat vineri seară de focuri de artificii trase de pe un iaht, pe insula Hydra, conform presei internaţionale.

„Focul, provocat de artificii lansate de pe o ambarcaţiune, arde singura pădure de pini de pe insulă, într-un loc greu accesibil şi fără drumuri”, au semnalat pompierii sezonieri de pe insulă pe Facebook, situaţie care a stârnit revolta oamenilor pe reţelele de socializare.

Din fericire, pompierii au reușit să țină focul sub control şi nu mai ameninţă pădurea Hydra.

Primarul insulei, Giorgos Koukoudakis, s-a declarat „indignat de faptul că anumite persoane lansează artificii într-un mod atât de iresponsabil într-o pădure de pini”. El a adăugat că „municipalitatea va intenta o acţiune civilă împotriva celor responsabili de incendiu de îndată ce ancheta preliminară va fi finalizată”.

Mai mult decât atât, primarul a făcut și un apel la autorităţi să ia măsuri, subliniind faptul că „insula nu are zone anti-incendiu sau drumuri forestiere” care să permită accesul pompierilor în anumite zone.

De curând, Grecia a înăsprit pedepsele pentru provocarea incendiilor. Autorii pot fi acum condamnaţi la o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare şi la o amendă de până la 200.000 de euro.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Vremea –

22 Jun, 18:58

Video –

22 Jun, 18:23

Actualitate –

22 Jun, 18:19

Ultima oră

22 Jun, 17:44

22 Jun, 17:10

Știri –

22 Jun, 16:57

Sursa: https://www.gandul.ro/international/revolta-in-grecia-in-urma-unui-incendiu-pe-insula-hydra-declansat-de-focurile-de-artificii-de-pe-un-iaht-20238822

Ultimă oră

Același autor