19.6 C
București
8 mai, 2024

Regele Charles al III-lea, vizită istorică în România | Recepţie cu 300 de invitaţi la Palatul Cotroceni

Vizita Regelui Charles al III-lea în România va avea un caracter privat, urmând ca monarhul să aibă o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie.

al Marii Britanii va petrece cinci zile în România într-o vizită de natură privată.

Aceasta reprezintă prima vizită a unui monarh al Regatului Unit în România, deși Charles a avut o prezență constantă în țara noastră înainte de a deveni rege.

În ziua de vineri, 2 iunie, regele Charles al III-lea va avea o întâlnire de curtoazie cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, programată pentru ora 15:30.

Cei doi vor avea discuții private, urmate de o întâlnire cu reprezentanții autorităților statului, ai societății civile și ai Corpului Diplomatic.

Ulterior, regele va merge în regiunea Transilvaniei, unde va ajunge la proprietățile sale de la Valea Zălanului, în comuna Malnaș, județul Covasna.

Vizita la Viscri, județul Brașov, unde deține mai multe proprietăți, este programată pentru marți, 6 iunie, ultima zi a șederii regelui Marii Britanii în România.

Deși itinerarul detaliat al vizitei nu este cunoscut, ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, a subliniat că vizita regelui Charles al III-lea în România are un caracter privat.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/regele-charles-iii-vizita-istorica-romania-676166.html

Ultimă oră

Același autor