12.2 C
București
25 aprilie, 2024

Rectorul Universităţii din Bucureşti, mesaj de solidaritate cu colegii din învăţământul preuniversitar

23:49, 31 mai 2023

Rectorul Universităţii din Bucureşti (UB), prof. univ. dr. Marian Preda, în solidar cu cadrele didactice şi personalul auxiliar ai Universităţii care, în ultimele zile, şi-au manifestat susţinerea faţă de revendicările colegilor din învăţământul preuniversitar, mulţi dintre ei absolvenţi ai UB, îşi exprimă, la rândul său, solidaritatea cu solicitările menite să asigure condiţii decente de educaţie.

Revendicările, atât cele de natură salarială, cât şi celelalte de ordin legislativ, dar, mai ales, cele care privesc investiţiile în baza materială şi în infrastructură nu sunt simple deziderate, ci reprezintă nevoi stringente fără de care sistemul de educaţie românesc nu poate fi unul performant. De peste 30 de ani, decidenţii politici proclamă educaţia ca pe o prioritate naţională, dar procentele din PIB alocate educaţiei şi cercetării au rămas printre cele mai mici din Uniunea Europeană. Dacă vrem, cu adevărat, o România educată, educaţia trebuie să fie finanţată!

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/rectorul-universitatii-din-bucuresti-mesaj-de-solidaritate-cu-colegii-din-invatamantul-preuniversitar/

Ultimă oră

Același autor