18.7 C
București
28 octombrie, 2024

Războiul din Ucraina, ziua 978. Atacuri aeriene ruseşti au lovit Harkovul. Mai multe persoane, rănite / Canada livrează Ucrainei primele vehicule blindate de sprijin pentru luptă

Mai multe persoane au fost rănite în cursul nopţii în atacurile aeriene ale Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov din nord-estul ţării, au declarat oficialii militari ucraineni luni dimineaţă.

Războiul din Ucraina, ziua 978. Atacuri aeriene ruseşti au lovit Harkovul. Mai multe persoane, rănite

UPDATE ISW: Lipsa banilor şi a resurselor umane îl va forţa pe Putin să schimbe modul în care poartă războiul

Problemele economice şi lipsa resurselor umane l-ar putea forţa pe preşedintele rus Vladimir Putin să ia decizii importante cu privire la modul în care să furnizeze resurse pentru războiul Rusiei sau să schimbe modul în care acesta este purtat pentru a păstra stabilitatea regimului său, relatează Ukrainska Pravda, citând Institutul pentru Studiul Războiului.

Potrivit ISW, costul menţinerii războiului va creşte pe măsură ce Rusia continuă să cheltuiască resurse umane şi materiale la linia de contact. Resursele Rusiei sunt limitate, iar Putin nu poate ignora aceste costuri la nesfârşit.

UPDATE Canada livrează Ucrainei primele vehicule blindate de sprijin pentru luptă

Canada a furnizat Ucrainei un nou transport de vehicule blindate uşoare (LAV) 6.0 ACSV special configurate ca ambulanţe, a anunţat Operaţiunea UNIFIER a forţelor armate canadiene pe 26 octombrie, potrivit Kyiv Independent.

Numărul exact de vehicule rămâne necunoscut, iar această livrare vine după o instruire extinsă a personalului ucrainean în Germania.

Atacuri ruseşti asupra regiunii Harkov

Două persoane au fost spitalizate la sfârşitul zilei de duminică după ce Rusia a atacat oraşul Harkov – centrul administrativ al regiunii Harkov – cu bombe ghidate cu precizie şi a deteriorat mai multe clădiri rezidenţiale, a declarat primarul oraşului, Ihor Terekhov, conform Reuters.

Au avut loc mai multe atacuri asupra oraşului mai târziu în cursul nopţii, a declarat Terekhov pe canalul de mesagerie Telegram, avariind parţial mai multe clădiri.

Alte patru persoane au suferit diverse răni în regiunea Harkov mai târziu în noapte, a declarat guvernatorul regional Oleh Syniehubov pe Telegram.

Într-un atac asupra oraşului Chuhuiv, o clădire rezidenţială a fost avariată, a declarat Syniehubov. El a adăugat că nu au existat răniţi în acest atac.

Reuters nu a putut verifica independent informaţiile.

Nu au existat comentarii imediate din partea Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 09:42

astăzi, 09:38

astăzi, 09:17

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/razboiul-din-ucraina-ziua-978-atacuri-aeriene-rusesti-au-lovit-harkovul-mai-multe-persoane-ranite-canada-livreaza-ucrainei-primele-vehicule-blindate-de-sprijin-pentru-lupta-22527100

Ultimă oră

Același autor