19.6 C
București
16 iunie, 2024

Război în Ucraina, ziua 415. Manevre cu rachete de croazieră Iskander, efectuate de armata rusă în Kaliningrad

Război în Ucraina, ziua 415. Flota rusă din Marea Baltică a efectuat joi manevre cu rachete de croazieră Iskander în enclava Kaliningrad, care se învecinează cu două ţări NATO, Polonia şi Lituania.

Sursa foto: Profimedia

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

Geoană: NATO va sta alături de Ucraina atât cât este nevoie; aparţineţi familiei euroatlantice

Germania permite Poloniei să exporte avioane de luptă vechi MiG-29 în Ucraina

Joe Biden, prima reacție la scandalul Pentagon Leaks: „Nu există indicii privind consecințe imediate”

Ucraina cere ca Marea Neagră să devină o „mare a NATO”

Norvegia expulzează 15 diplomați ruși pe care-i acuză de spionaj

Explozie la centrala nucleară de la Zaporojie

Lansările electronice ale rachetelor Iskander au avut loc într-un poligon de tragere din estul enclavei baltice, potrivit comunicatului flotei ruse, potrivit EFE și Agerpres.

Ţinta lansărilor a fost reprezentată de poziţii inamice ipotetice situate la mare distanţă, întrucât rachetele Iskander au o rază de acţiune de până la 500 de kilometri.

În plus, în timpul exerciţiilor, militarii ruşi au încercat de asemenea să perfecţioneze schimbarea operaţională a zonei de utilizare a rachetelor.

Ucraina susţine că armata rusă suferă o lipsă acută de muniţie, în special de rachete Iskander, care sunt utilizate pe scară largă pe câmpul de luptă ucrainean, pentru care Moscova a accelerat producţia în fabricile sale de armament.

La rândul său, Kremlinul a avertizat NATO că va lua „contramăsuri” militare la aderarea Finlandei la alianţă, printre care consolidarea securităţii pe flancul său vestic, inclusiv în Kaliningrad.

Astfel de măsuri ar include convenirea cu Minskul de a desfăşura arme nucleare tactice ruseşti pe teritoriul Belarusului, care are de asemenea frontiere cu Polonia şi ţările baltice.

Rusia acuză NATO că a încurajat Ucraina să lanseze o contraofensivă rapidă pentru recuperarea teritoriilor din Donbas şi din sudul ţării până la graniţa administrativă cu peninsula anexată Crimeea.

Război în Ucraina, 13 aprilie |

Război în Ucraina, 12 aprilie |

Război în Ucraina, 11 aprilie I

Război în Ucraina, 10 aprilie |

Război în Ucraina, 9 aprilie |

Sursa: https://www.antena3.ro/externe/razboi-ucraina-rusia-14-aprilie-2023-671495.html

Ultimă oră

Același autor