28 C
București
23 iunie, 2024

Rafinărie blocată, blocaje rutiere. Lyon, a 12-a zi de proteste faţă de reforma pensiilor

Pentru a 12-a zi de mobilizare împotriva reformei pensiilor la Lyon, sindicatele, însoţite de tineri demonstranţi, au blocat joi rafinăria Feyzin.

Ieri, CGT făcuse apel la blocarea tuturor rafinăriilor din Franţa timp de 24 de ore, notează Le Figaro.

În plus, un blocaj a fost instituit pe autostrada A89 spre Lyon de către Confédération Paysanne, joi dimineaţă. Sindicatul agricultorilor este prezent de mai multe săptămâni la manifestaţiile de la Lyon împotriva reformei pensiilor.

Marşul va porni după prânz pe un nou traseu între Place Maréchal Lyautey şi Charpennes, de-a lungul luxosului Boulevard des Belges, care trece pe lângă Parc de la Tête d’Or.

În acelaşi timp, prefectura din Rhône a anunţat că, „în faţa pagubelor” de la Lyon din timpul unor „adunări nedeclarate”, vor fi instituite perimetre de interzicere a manifestaţiilor pe Presqu’île şi în sectorul prefecturii.

În ceea ce priveşte transportul public, deja afectat de la începutul mişcării din Lyon, nu a fost depus niciun preaviz de grevă. Prin urmare, acestea vor circula în mod normal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 12:58

astăzi, 12:54

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/rafinarie-blocata-blocaje-rutiere-lyon-a-12-a-zi-de-proteste-fata-de-reforma-pensiilor-21794474

Ultimă oră

Același autor