12 C
București
1 mai, 2024

Rafila, despre încrederea în sistemul medical: Dacă sunt culpe medicale ele trebuie evidenţiate, dacă nu sunt, corpul medical trebuie apărat şi respectat, iar încrederea trebuie susţinută prin ceea ce spunem şi prin ceea ce facem

astăzi, 11:13

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a delcarat joi că vrea să discute despre încrederea în corpul medical, în sistemul sanitar şi ceea ce se întâmplă în această perioadă, care beneficiază, în ghilimele, de campania electorală, el arătând că corpul medical este adus într-o zonă care nu este a lui. Dacă sunt culpe medicale ele trebuie evidenţiate, dacă nu sunt, corpul medical trebuie apărat şi respectat, iar încrederea trebuie susţinută, construită de noi prin ceea ce spunem şi prin ceea ce facem, a arătat ministrul.

Ministrul Sănătăţii a declarat a Forumul Naţional de Neurologie că doreşte să discute despre încrederea în corpul medical.

”Aş vrea să discutăm puţin despre încredere, despre încrederea în corpul medical, despre încrederea în sistemul sanitar şi despre ceea ce se întâmplă în această perioadă, care beneficiază, în ghilimele, de campania electorală. Adică, corpul medical este adus într-o zonă care nu este a lui, zona politică de multe ori, şi diverse dezbateri, dispute de natură electorală – şi nu o să mă auziţi nominalizând vreun partid sau vreo persoană care face politică- dar noi trebuie să lucrăm pentru că încrederea oamenilor în corpul medical se traduce în încrederea oamenilor în sistemul de sănătate şi cred că ceea ce se întâmplă cu profesionişti din domeniul neurologiei dar şi din multe alte specialităţi medicale, respectiv aplecarea faţă de pacienţi, empatia cu care îşi tratează pacienţii, profesionalismul cu care îşi tratează pacientul merită toată aprecierea şi nu merită aducerea în derizoriu, prin diverse informaţii false, minciuni sau provocări”, a afirmat Rafila.

Rafila a mai spus că încearcă să lucreze şi cu asociaţiile profesionale ale medicilor, ale asistenţilor medicali, pentru că ele trebuie să fie partenere în acest demers de construire a încrederii, prin modul în care transmit mesajele către proprii membri, prin modul în care se implică.

”Aş vrea să mulţumesc doamnei preşedintă a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, Cătălina Poiană, care a reacţionat imediat când a apărut acest scandal care putea să pună în umbrp corpul medical, de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Asta este reacţia corectă, de implicare şi nu de pasivitate în faţa unor astfel de situaţii. Dacă sunt culpe medicale ele trebuie evidenţiate, dacă nu sunt, corpul medical trebuie apărat şi respectat, iar încrederea trebuie susţinută, construită de noi prin ceea ce spunem şi prin ceea ce facem”, a subliniat Rafila.

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/rafila-increderea-sistemul-medical-culpe-medicale-evidentiate-corpul-medical-aparat-respectat-iar-increderea-sustinuta-ceea-spunem-ceea-facem-1922401318002024041121562612

Ultimă oră

Același autor