11.3 C
București
18 octombrie, 2024

PSD vrea o nouă întrebare la referendumul local al lui Nicuşor Dan: ”Sunteţi de acord ca Primăria Bucureşti să finanţeze şi să implementeze un program de educaţie pentru sănătate şi prevenire a consumului de droguri în toate şcolile din Bucureşti?”

astăzi, 15:33

Consilierii generali ai Partidului Social Democrat au depus, astăzi, un proiect de hotărâre pentru adăugarea unei întrebări extrem de importante, în cadrul referendumul propus de primarul general. Întrebarea este: ”Sunteţi de acord ca Primăria Bucureşti să finanţeze şi să implementeze un program de educaţie pentru sănătate şi prevenire a consumului de droguri în toate şcolile din Bucureşti?”

”Consilierii generali ai Partidului Social Democrat au depus, astăzi, un proiect de hotărâre pentru adăugarea unei întrebări extrem de importante, în cadrul referendumul propus de primarul general: „Sunteţi de acord ca Primăria Bucureşti să finanţeze şi să implementeze un program de educaţie pentru sănătate şi prevenire a consumului de droguri în toate şcolile din Bucureşti?”, arată un comunicat al PSD.

24 octombrie –

Potrivit PSD, subiectul consumului de droguri în Capitală este unul esenţial şi trebuie abordat mult mai aplicat de către autorităţile locale, cele care ştiu ce se întâmplă în comunităţi. Magnitudinea fenomenului este alarmantă.

”Unul din trei copii care învaţă în Bucureşti spune că, în şcoala lui, consumul de droguri e o problemă. Vârsta consumatorilor a ajuns până la 10-11 ani, potrivit Ministerului de Interne. Anul trecut, la Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia au fost internaţi peste 400 de copii şi tineri cu vârsta până în 25 de ani. În primele 3 luni din 2024, au primit îngrijiri medicale alţi peste 100 de copii şi tineri cu aceeaşi vârstă. Aceştia sunt doar cei care ajung pe mâna medicilor în urma consumului de substanţe interzise. Însă, există semnale suficiente că sunt mulţi elevi care consumă droguri şi nimeni nu are cunoştinţă”, arată PSD.

Social-democraţii precizează că e nevoie de implicarea autorităţilor locale, în special a Primăriei Capitalei, dar şi de investiţii serioase pentru a preveni consumul de droguri în rândul tinerilor şi pentru a informa elevii cu privire la efectele substanţelor interzise.

”Organizaţia PSD Bucureşti consideră că sănătatea copiilor, a tinerilor şi a tuturor familiilor din Capitală este esenţială pentru generaţiile viitoare”, mai spune PSD.

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/psd-vrea-intrebare-referendumul-local-nicusor-dan-acord-primaria-bucuresti-finanteze-implementeze-program-educatie-sanatate-prevenire-consumului-droguri-toate-scolile-bucuresti-1922403318002024101521806153

Ultimă oră

Același autor