19 C
București
8 septembrie, 2024

PROMISIUNEA lui Viktor Orbán la întâlnirea cu CIOLACU: Vom pune pe agendă ADERAREA României la Schengen, în această TOAMNĂ

Publicat: 26/07/2024, 13:05

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, transmite că a promis, la întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu, introducerea pe agenda Consiliului subiectul aderării României și a Bulgariei la Spațiul Schengen.

Marcel Ciolacu a avut o întâlnire informală cu omologul său ungar, vineri dimineață, unde s-a discutat și tema Schengen.

Astăzi am vizitat București pentru o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu. Am promis că Președinția maghiară a UE va pune pe agenda Consiliului, în această toamnă, aderarea României la Spațiul Schengen, a scris premierul Orbán, pe X.

Today I visited

for a meeting with Prime Minister

. I promised that the Hungarian EU Presidency will put Romania’s accession to the

Area on the Council’s agenda this Autumn.

— Orbán Viktor (@PM_ViktorOrban)

La rândul său, premierul Ciolacu a transmis că i-a solicitat premierului ungar să fie „un intermediat onest” în chestiunea Schengen.

România a intrat în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, pe 31 martie. Premierul Ciolacu a transmis, repetat, că țara noastră va adera și cu frontierele terestre, până la finalul anului.

Ungaria a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, pe 1 iulie.

Următoarea reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne este programată pe 10 – 11 octombrie.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

26 Jul, 14:32

26 Jul, 14:30

Actualitate –

26 Jul, 14:14

Ultima oră

26 Jul, 13:52

26 Jul, 13:50

26 Jul, 13:30

Sursa: https://www.gandul.ro/politica/promisiunea-lui-viktor-orban-la-intalnirea-cu-ciolacu-vom-pune-pe-agenda-aderarea-romaniei-la-schengen-in-aceasta-toamna-20264688

Ultimă oră

Același autor