20 C
București
24 aprilie, 2024

Profesoară din Buzău, în greva foamei! Ce spune despre criza din învățământ: „Suntem la limită”

O profesoară din Buzău, prezentă la mitingul din București, a decis să intre în greva foamei, în semn de protest față de problemele din învățământ.

Sursa foto: Antena 3 CNN

Nicoleta predă educație tehnologică la o școală din Buzău, iar după mai bine de 30 de ani petrecuți la catedră, spune că salariul pe care îl primește nu îi ajunge de la o lună la alta.

În lipsa unui răspuns favorabil din partea Guvernului pentru solicitările sindicaliștilor, dascălul a luat hotărârea de a intra în

„Am luat această decizie marți, pe data de 6 iunie, în semn de protest față de ceea ce se întâmplă în învățământ, dar și pentru faptul că suntem batjocoriți. Stăm în stradă de atâta timp, iar elevii nu pot finaliza cu bine anul școlar.

Guvernul ar trebui să-și dea demisia, să lase locul unor oameni capabili.

Suntem la limită! Nemulțumirile nu sunt legate numai de salarii, ci de ce se întâmplă în învățământ.

Transportul nu este decontat la timp de primării”, a spus profesoara din Buzău.

Mii de profesori au protestat, astăzi, în Bucureşti și în țară, în timp ce premierul a avut o nouă rundă de negocieri cu sindicaliștii din Educație.

În cele trei săptămâni de grevă, profesorii au refuzat toate ofertele Guvernului, inclusiv după ce Executivul a adoptat, joi, un memorandum prin care a promis că salariile debutanților vor crește la 4.000 de lei.

Sindicatele cer, însă, ca garanția să fie prevăzută într-un act normativ, iar majorarea să aibă loc într-o singură etapă, nu mai multe.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/profesoara-buzau-greva-foamei-676801.html

Ultimă oră

Același autor