18 C
București
5 octombrie, 2023

Primul stat din SUA care interzice TikTok pe toate telefoanele

Parlamentarii din Montana au adoptat un proiect de lege care interzice TikTok.

Este cea mai recentă ameninţare la adresa existenţei aplicaţiei deţinute de chinezi în SUA.

113 afișări

Proiectul de lege, cunoscut sub numele de SB 419, ar interzice magazinelor de aplicaţii mobile să ofere TikTok spre descărcare utilizatorilor din Montana. Camera din Montana a votat cu 54-43 interdicţia, notează Reuters.

Atât TikTok, cât şi Apple şi Google, care operează magazinele de aplicaţii mobile, ar fi pasibile de amenzi dacă ar încălca interdicţia, în cazul în care proiectul de lege va deveni lege.

Proiectul de lege merge acum către guvernatorul statului Montana, Greg Gianforte, pentru a fi semnat.

„Guvernatorul va analiza cu atenţie orice proiect de lege pe care legislativul îl trimite pe biroul său”, a declarat un purtător de cuvânt al biroului guvernatorului din Montana.

TikTok a precizat într-o declaraţie: „Vom continua să luptăm pentru utilizatorii şi creatorii TikTok din Montana, ale căror mijloace de trai şi drepturi în temeiul Primului Amendament sunt ameninţate de această depăşire egregioasă a guvernului”.

TikTok, care este deţinută de compania chineză de tehnologie ByteDance, se confruntă cu apeluri din ce în ce mai mari din partea unor parlamentari americani de a interzice aplicaţia la nivel naţional, din cauza îngrijorărilor legate de potenţiala influenţă a guvernului chinez asupra platformei.

Luna trecută, o comisie a Congresului l-a interogat pe directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, cu privire la posibilitatea ca guvernul chinez să aibă acces la datele utilizatorilor sau să influenţeze ceea ce văd americanii pe aplicaţie.

TikTok a negat în repetate rânduri că a împărtăşit vreodată date cu guvernul chinez şi a declarat că firma nu ar face acest lucru dacă i s-ar cere acest lucru.

Compania lucrează la o iniţiativă numită Project Texas, care creează o entitate de sine stătătoare pentru a stoca datele utilizatorilor americani în SUA pe serverele operate de compania americană de tehnologie Oracle.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 16:28

ieri, 13:41

astăzi, 15:52

astăzi, 15:16

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/primul-stat-din-sua-care-interzice-tiktok-pe-toate-telefoanele-21800193

Ultimă oră

Același autor