17.9 C
București
17 mai, 2024

Prima vizită în Ucraina a unui membru al familiei regale britanice de la începutul războiului

Sophie, ducesa de Edinburgh, a mers în Ucraina, în prima vizită a unui membru al familiei regale britanice după invazia Rusiei. Ea s-a întâlnit cu preşedintele Zelenski şi cu soţia sa.

291 afișări

Sursa foto: Instagram

Sophie, ducesa de Edinburgh, a vizitat Ucraina, întâlnindu-se cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu soţia sa, în prima călătorie în această ţară a unui membru al familiei regale britanice de la începutul conflictului cu Rusia, a anunţat luni Palatul Buckingham.

Sophie, în vârstă de 59 de ani, soţia fratelui mai mic al regelui Charles, prinţul Edward, a făcut această vizită surpriză în numele Ministerului britanic de Externe pentru a-şi arăta solidaritatea cu cei afectaţi de conflictul armat şi ca parte a activităţii sale de a susţine victimele violenţei sexuale din război, notează Reuters.

Ea s-a întâlnit cu victime ale violenţei sexuale legate de acest conflict şi cu supravieţuitori ai torturii, precum şi cu copii care au fost readuşi în Ucraina după ce au fost separaţi de familiile lor şi duşi în Rusia. De asemenea, ea s-a întâlnit cu femei voluntare care şi-au ajutat comunităţile să facă faţă consecinţelor atacurilor prin activităţi de asistenţă medicală mentală pentru copii.

Călătoria lui Sophie în Ucraina vine după vizitele pe care le-a făcut în Kosovo, Sierra Leone, Sudanul de Sud, Republica Democratică Congo şi Columbia, pentru a asculta mărturii ale victimelor violenţei sexuale legate de conflicte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

duminică, 19:19

duminică, 17:28

duminică, 16:25

ieri, 15:31

ieri, 12:13

ieri, 11:28

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/prima-vizita-in-ucraina-a-unui-membru-al-familiei-regale-britanice-de-la-inceputul-razboiului-22362353

Ultimă oră

Același autor