17.8 C
București
3 octombrie, 2023

Preşedintele Barcelonei neagă orice infracţiune în scandalul arbitrajului

Preşedintele FC Barcelona, Joan Laporta, a declarat luni că toate plăţile efectuate de clubul de fotbal către o companie deţinută de un înalt oficial de arbitraj au fost pentru chestiuni de consultanţă şi nu pentru a obţine vreun avantaj sportiv ilegal.

55 afișări

Laporta a declarat că o anchetă internă efectuată de club nu a arătat nicio neregulă şi a spus că acest caz a fost o campanie orchestrată pentru a discredita Barcelona, relatează Reuters.

El l-a acuzat pe preşedintele LaLiga, Javier Tebas, că „încearcă să afecteze reputaţia Barcelonei”.

El a atacat, de asemenea, rivalii de la Real Madrid, care s-au alăturat cazului procurorului împotriva Barcelonei, spunând că Real a fost întotdeauna favorizată istoric de arbitri.

Luna trecută, procurorii spanioli au depus o plângere împotriva Barcelonei pentru plăţi de 7,3 milioane de euro, din 2001 până în 2018, către firme deţinute de Jose Maria Enriquez Negreira.

Negreira a fost vicepreşedinte al comisiei de arbitraj a Federaţiei Spaniole de Fotbal din 1993 până în 2018.

Un tribunal din Barcelona a fost de acord să preia cazul. UEFA a deschis, de asemenea, o investigaţie oficială pentru o posibilă încălcare a cadrului legal al organismului european de fotbal în legătură cu cazul Negreira.

Laporta a declarat într-o conferinţă de presă că Barcelona, în relaţia cu Negreira, a cerut sfaturi tehnice de la „cineva care a avut o carieră în fotbal”.

„Sfatul nu constituie niciun fel de abatere sau infracţiune penală”, a spus el.

Aflat în faţa unei cutii în care a spus că se aflau 629 de rapoarte tehnice, 43 de CD-uri şi patru rapoarte adiţionale, Laporta a spus că sfaturile profesionale au fost făcute cu transparenţă şi că facturile înregistrate în sistemul contabil al Barcelonei au trecut de verificări fiscale.

„Direcţia Fiscală spaniolă a trimis o scrisoare Parchetului în care spune că nu a putut dovedi că plăţile către companiile legate de domnul Negreira au influenţat rezultatul vreunui meci”, a spus el.

De asemenea, Laporta a îndemnat UEFA să fie corectă faţă de Barcelona în ancheta sa.

LaLiga a declarat luni pentru Reuters că nu va emite niciun comentariu cu privire la acuzaţiile lui Laporta.

„Cazul Nergreira trebuie să fie investigat pe deplin de către autorităţile competente”, a spus aceasta.

Tebas a declarat în luna martie că a raportat cazul la UEFA, deoarece nu se poate aplica nicio pedeapsă conform legislaţiei sportive spaniole, deoarece au trecut trei ani de la presupusele încălcări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 16:49

astăzi, 16:46

astăzi, 16:45

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/presedintele-barcelonei-neaga-orice-infractiune-in-scandalul-arbitrajului-21803736

Ultimă oră

Același autor