10.6 C
București
26 aprilie, 2024

Premierul japonez se va întâlni cu Zelenski la Kiev

Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, se află în drum spre Kiev pentru a discuta cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Radioul public japonez NHK a arătat cum Kishida se afla într-un tren care venea din Polonia şi se îndrepta spre Kiev marţi dimineaţă.

Associated Press relatează că această călătorie surpriză a lui Kishida în Ucraina are loc la doar câteva ore după ce acesta s-a întâlnit cu premierul indian Narendra Modi la New Delhi.

Kishida, care urmează să prezideze summitul Grupului celor Şapte în luna mai, este singurul lider al G-7 care nu a vizitat Ucraina şi a fost supus unor presiuni pentru a face acest lucru.

Ministerul japonez de Externe a declarat că Kishida va arăta respect faţă de curajul şi răbdarea poporului ucrainean, care se ridică pentru a-şi apăra patria sub conducerea preşedintelui Zelenski, şi va arăta solidaritate şi sprijin neclintit pentru Ucraina în calitate de şef al Japoniei şi preşedinte al G-7 în timpul vizitei sale în Ucraina.

În cadrul discuţiilor, Kishida îşi va arăta „respingerea absolută faţă de schimbarea unilaterală a status quo-ului de către Rusia prin invazie şi forţă şi pentru a-şi afirma angajamentul de a apăra ordinea internaţională bazată pe reguli”, se arată în comunicatul ministerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 10:02

ieri, 22:47

ieri, 21:12

Sursa: https://www.mediafax.ro/politic/premierul-japonez-se-va-intalni-cu-zelenski-la-kiev-21714894

Ultimă oră

Același autor