26.8 C
București
14 aprilie, 2024

Premieră mondială în China: primul deces uman din cauza gripei aviare H3N8

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că în China s-a înregistrat primul deces uman din lume din cauza gripei aviare H3N8, potrivit Reuters.

51 afișări

O chinezoaică a devenit prima persoană care a murit din cauza unui tip de gripă aviară care ajunge foarte rar la om.

Femeia în vârstă de 56 de ani din provincia sudică Guangdong a fost a treia persoană cunoscută ca fiind infectată cu subtipul H3N8 al gripei aviare, a anunţat OMS într-un comunicat.

Toate cazurile au fost înregistrate în China, primele două fiind anunţate anul trecut.

Pacienta avea mai multe afecţiuni şi intra frecvent în contact cu păsările din curte, a mai anunţat OMS. Totuşi, o posibilă sursă de infectare a femeii ar putea fi o piaţă de animale vii. Transmiterea la om se face cu mare dificultate, au explicat specialiştii.

„Pe baza informaţiilor disponibile, se pare că acest virus nu are capacitatea de a se răspândi cu uşurinţă de la o persoană la alta şi, prin urmare, riscul ca acesta să se răspândească printre oameni la nivel naţional, regional şi internaţional este considerat a fi scăzut”, a precizat OMS.

Monitorizarea tuturor virusurilor este considerată importantă, având în vedere capacitatea lor de a evolua şi de a provoca o pandemie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 17:48

astăzi, 17:46

astăzi, 17:45

Sursa: https://www.mediafax.ro/sanatate/premiera-mondiala-in-china-primul-deces-uman-din-cauza-gripei-aviare-h3n8-21791674

Ultimă oră

Același autor