31 C
București
14 iulie, 2024

POVESTEA de viață a portarului României, Florin Niță. Cine este băiatul sărac din fabrica de cozonaci, devenit erou național

Publicat: 23/06/2024, 00:38

Dacă ar scrie o carte despre viața sa, Florin Niță (36 de ani) ar scoate cu siguranță un bestseller. Portarul ales de Edi Iordănescu să apere poarta naționalei României la EURO este un personaj cu o poveste cutremurătoare, dar inspirațională.

Rămas fără tată de mic, a fost nevoit să muncească, să-și ajute mama bolnavă, iar de fotbal doar s-a bucurat până când soarta i-a surâs. Băiatul sărac, de la fabrica de cozonaci, este acum milionar și erou al unei națiuni.

Când cineva ascultă pe îndelete povestea lui Florin Niță, omul care păzește buturile echipei naționale la EURO, are cu siguranță pielea de găină. Nu este o motivațională cum sunt multe altele. Are ceva aparte. Drame și tragedii, foame și sărăcie… și undeva speranța care n-a murit. Niță a cunoscut cu adevărat ce înseamnă liniștea, că viitorul sună bine, abia după 30 de ani, o vârstă când alți fotbaliști se lasă, poate.

Florin Niță a plecat, atunci, la Sparta Praga pentru 1,8 milioane de euro, salariul pe 3 ani. Un salt fabulos pentru copilul care se chinuia la 17 ani să aducă un ban în casă, notează România TV.

El a mărturisit, în cadrul unui podcast, că a lucrat într-o fabrică din București unde ambala cozonaci.

„Pe perioada vacanței mergeam și ajutam acolo, cât puteam. Înainte sau după școală mergeam undeva pe bulevardul Timișoara, în zona Plaza (…). Nu mi-a fost rușine”, a spus Niță, la podcastul „Sport Talk & Toc”.

Nu i-a fost rușine să ambaleze cozonaci și, mai târziu, când a semnat cu Steaua să meargă să taie lemne. Florin Niță a rămas orfan de tată la 5 ani, iar mama lui s-a îmbolnăvit, așa că n-a avut parte de copilărie. Către fotbal l-a împins o vecină, care a fost un fel de mama adoptivă.

A înțeles și el că dacă e serios și se ține de antrenamente poate scăpa de sărăcie. Necazurile l-au călit, dar l-au făcut și om puternic. Lui Andrei Ivan de la Craiova i-a salvat, practic, viața pe teren.

Florin Niță a mers și merge la biserică în fiecare săptămână, chiar și acum când viața lui e împlinită. Are o familie frumoasă, bani și tihnă și dintre cei trei portari pe care Iordănescu jr. i-a luat în Germania, „bătrânul” Niță e prima opțiune.

FOTO – Facebook/Florin Niță

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

23 Jun, 00:07

Sport –

22 Jun, 23:55

22 Jun, 21:43

Ultima oră

Știri –

22 Jun, 21:40

Social –

22 Jun, 21:19

Video –

22 Jun, 20:53

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/povestea-inspirationala-a-portarului-nationalei-romaniei-florin-nita-baiatul-sarac-din-fabrica-de-cozonaci-devenit-erou-al-unei-natiuni-20238856

Ultimă oră

Același autor