17.8 C
București
3 octombrie, 2023

Polonia, „sceptică” în privinţa încercărilor franceze de a organiza discuţii între Ucraina şi Rusia

Polonia este „sceptică” în privinţa încercărilor franceze de a organiza discuţii între Ucraina şi Rusia, a declarat ministrul polonez de externe, Zbigniew Rau.

„Nu vedem niciun semn că Rusia este pregătită să îşi revizuiască politica de cuceriri teritoriale… posibilul rezultat al unor astfel de discuţii nu poate fi nicio garanţie separată pentru Rusia, în afară de respectarea normelor de drept internaţional”, a spus Rau într-un discurs în faţa Parlamentului, conform The Guardian.

Comentariile sale vin la o săptămână după ce preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a purtat discuţii cu Xi Jinping, în care l-a îndemnat pe liderul chinez să readucă Rusia „la raţiune” în legătură cu războiul din Ucraina.

După întâlnirea dintre Macron şi Xi, preşedintele francez a declarat că omologul său chinez a avut „cuvinte importante” despre Ucraina. El a spus că Franţa şi China au fost de acord că armele nucleare ar trebui să fie excluse din conflict.

Dar, câteva ore mai târziu, la Moscova, un purtător de cuvânt al guvernului rus a declarat că nu vede nicio perspectivă ca China să medieze în conflictul din Ucraina şi că Rusia nu are „altă cale” decât să continue ofensiva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 14:47

astăzi, 14:15

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/polonia-sceptica-in-privinta-incercarilor-franceze-de-a-organiza-discutii-intre-ucraina-si-rusia-21794709

Ultimă oră

Același autor