19.6 C
București
16 iunie, 2024

Poliţiştii din Capitală au aplicat amenzi de peste 240.000 lei, în contextul Sărbătorilor Pascale / Haine contrafăcute în valoare de aproape 4 milioane lei şi 350 kg de carne confiscată

astăzi, 15:16

Poliţiştii din Capitală au desfăşurat mai multe acţiuni de verificare a legalităţii privind depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare, precum şi în scopul combaterii fenomenului de evaziune fiscal şi a muncii la negru/gri, asupra activităţii comerciale a mai multor societăţi de pe raza Municipiului Bucureşti, dar şi în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor stradale, a fenomenului de tulburare a ordinii şi liniştii publice, cât şi a respectării regimului circulaţiei de către participanţilor la trafic, în contextul Sărbătorilor Pascale. Astfel, au fost aplicate 64 de amenzi cu o valoare de peste 240.000 lei şi confiscată o cantitate de peste 350 kg de carne şi produce din carne. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării peste 7.000 de lei.

De asemenea, potrivit comunicatului de presă al Poliţiei Capitalei, poliţiştii au urmărit modul în care este respectată, aplicată şi materializată în documente financiar-contabile legislaţia din domeniu.

În urma controlului efectuat într-un centru comercial au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 21.600 articole de îmbrăcăminte şi de uz personal suspectabile de a fi contrafăcute, în valoare de 3.900.000 de lei.

Potrivit sursei citate, la activităţi au participat poliţişti din cadrul secţiilor de poliţie şi Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice – Sectoarele 1-6, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor – Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, specialişti din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, dar şi poliţişti din cadrul Poliţiei Locale.

Verificările sunt continuate cu privire la activităţile tuturor societăţilor implicate, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale, mai transmite Poliţia Capitalei.

Sursa: https://www.news.ro/social/politistii-din-capitala-au-aplicat-amenzi-de-peste-240-000-lei-in-contextul-sarbatorilor-pascale-haine-contrafacute-in-valoare-de-aproape-4-milioane-lei-si-350-kg-de-carne-confiscata-1922401613002023041521095054

Ultimă oră

Același autor