17.1 C
București
24 octombrie, 2024

Polițiștii au descins la zeci de agresori din Capitală, după ce mai mulți bărbați s-au bătut într-o benzinărie, din cauza unui imobil

Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Se fac percheziții, joi dimineața, în București, în urma unui conflict dintr-o benzinărie, pornit după ce doi bărbați au fost bătuți de alți șapte. Se pare că una dintre victime a cumpărat un imobil în Ilfov unde dorea să locuiască, însă agresorii nu au vrut acest lucru.

Polițiștii din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare, joi dimineața, 16 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În acest context, polițiștii din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente au desfăşurat cercetări pentru a proba activitatea infracțională a 12 persoane.

„În baza materialului probator administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în noaptea de 16/17 august 2024, șapte persoane au fost instigate de un bărbat și au urmărit alți doi bărbați, din București până în județul Giurgiu. După ce cei doi bărbați au oprit la o stație de alimentare, cele șapte persoane, având asupra lor arme albe, i-ar fi agresat fizic. Totodată, aceștia au tulburat ordinea şi liniştea publică. După investigații amănunțite s-a mai stabilit că această agresiune a avut loc în urma unui conflict preexistent, generat de faptul că una dintre persoanele vătămate a achiziționat, cu intenția de a locui, un imobil în județul Ilfov, contrar înțelegerii anterioare pe care a avut-o cu trei dintre persoanele cercetate în acest dosar penal. Aceste fapte au avut drept scop determinarea persoanei vătămate să nu locuiască în respectivul imobil”, transmite Poliția Capitalei.

În vederea administrării probelor, joi sunt puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere. Persoanele depistate urmează să fie duse la audieri, la sediul Serviciului Grupuri Infracționale Violente, pentru audieri. Față de acestea vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: https://jurnalul.ro/stiri/observator/bataie-benzinarie-bucuresti-mascati-descinderi-agresori-979468.html

Ultimă oră

Același autor