34.8 C
București
20 iunie, 2024

Poliţistă agresată în Gara de Nord. Sindicaliştii, supăraţi că bărbatul e cercetat în libertate: Incredibil cu câtă uşurinţă tratează procurorii

16 apr 2023, 14:11

Captură video

O poliţistă, aflată în timpul serviciului, a fost pipăită de un bărbat în Gara de Nord, iar apoi agresată. Sindicaliştii au reacţionat dur după ce au aflat că bărbatul este cercetat în stare de libertate.

„Agresori sexuali, “la liber” în societateIeri, în incinta Gării de Nord din București, victima unui astfel de individ cu comportament deviant a fost chiar o polițistă.

Colega noastră din structurile Poliției judiciare ale Biroului de Poliție Transporturi Feroviare Gara de Nord, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în ținută de serviciu, a fost pipăită de un individ care se apropiase din spate

.Chiar dacă s-a aflat în stare de șoc, polițista a efectuat demersurile în vederea reținerii bărbatului până la sosirea colegilor ei. Astfel, și-a declinat calitatea, prezentând legitimația de serviciu, și i-a comunicat că acțiunea sa reprezintă infracțiune.

Bărbatul în cauză, după ce a auzit că este polițistă, a recurs imediat la amenințări și injurii, cerându-i să nu cheme pe nimeni la fața locului deoarece în caz contrar o va agresa. Până la sosirea în sprijin a celorlate forțe de ordine publică, individul a aruncat cu un rucsac către colega noastră și în repetate rânduri s-a îndreptat amenințător către aceasta, ridicându-și mânecile bluzei cu care era îmbrăcat, cu scopul vădit de a o intimida și de a o determina să renunțe la solicitarea sprijinului din partea colegilor săi.

Sindicaliştii, supăraţi că bărbatul e cercetat în libertate

La acest moment înțelegem că bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală și amenințare, cu toate că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj.

Este incredibil cu câtă ușurință tratează procurorii astfel de fapte care sunt de natură a încuraja comportamentele unor indivizi cu comportamente deviante. În statul „de drepți” al anului 2023, procurorii consideră că amenințarea adresată unui polițist, în cazul prezentat, nu se află în legătură directă cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Asta în contextul în care pentru amenințarea adresată unui judecător aflat în timpul liber, prin intermediul unei scrisori transmise prin fax, în timp record s-a dispus arestarea preventivă a autorului în vârstă de 70 ani.

Reprezentanții Sindicatului EUROPOL, prin avocați, vor interveni în prezenta cauză pentru schimbarea încadrării juridice a faptei. Nu putem să nu ne întrebăm cum ar fi reacționat același procuror dacă în cauză era vorba despre o judecătoare și nu o polițistă”, transmite Europol pe Facebook.

16 apr 2023, 15:03

Sursa: https://www.dcnews.ro/politista-agresata-in-gara-de-nord-sindicalistii-suparati-ca-barbatul-e-cercetat-in-libertate-incredibil-cu-cata-usurinta-trateaza-procurorii_912659.html

Ultimă oră

Același autor